Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ahmet Şık’a 7 yıl hapis istemi

Gazeteci Ahmet Şık’a, cezaevinden çıkarken söylediği sözler dolayısıyla 7 yıl hapis istendi.

Odatv davasından tahliye olduğu gün cezaevi çıkışında yaptığı konuşmalar dolayısıyla gazeteci Ahmet Şık hakkında 7 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Gazeteci Ahmet Şık’ın tahliye olduktan sonra Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlere ilişkin “Tehdit” ve “Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek” suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 39 hakim ve savcının mağdur olarak yer aldığı iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Ahmet Şık önümüzdeki günlerde Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Silivri Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan, Odatv Davası kapsamında tahliye olduktan sonra Ahmet Şık’ın Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlerine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Ergenekon soruşturmaları kapsamında görev alan 39 savcı ve hakimin mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Gazeteci Ahmet Şık’ın “tehdit” ve “Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek” suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Gazeteci Ahmet Şık, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada “Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmeyecek. Sadece benim davamda 5 tutuklu var, 100 civarında gazeteci hâlâ içeride. İfade özgürlüğü meselesi sadece gazetecilerin sorunu değil. 600 civarında öğrenci var. Bunun mücadelesine devam edeceğiz. Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hâkimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek. O cemaat bağlantılı, o çete bağlantılı adamlar buraya girecek” demişti. Şık telefonla bağlandığı CNN Türk televizyonunda ise “Bu savaşsa, asıl savaş şimdi başlıyor” demişti.