Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Gençlik Buluşması Ve Önemi-Polat Durmuş

Derneğimizin planladığı Kurmeş 2. genbçlik buluşması etkinliğimiz 18-20 Mayıs tarihlerinde Heilbronn kentinde gerçekleştirilecek. Sözkonusu  etkinlik Gençlik Buluşması olıunca bir hayli önem kazanıyor. Bir değerleini geleceğe gençleri ile taşır ve geliştirir.Toplumun; ufku açık,ileriici ve devrimci ruhunu en çok gençlik sahiplenir. Tarihte toplumu dönüştürücü tüm yapılanmalarda gençlik ön saflarda olmuştur. 

Gençlik bu önemli rolünü oynarken aynı zamanda birçok dış etkilenmelerede açıktır. Eğemenler gençliğin bu özelliğini çok iyi analıi edip,eldeki tüm argumanlarını kullanarak gençliği etkimelemek ve denetimleri altına almak isterler. Zaten eğemenler toplum mühendiliğinde yeteneklerini sonsuz geliştirmişlerdir. Toplumları hedefledikleri gibi gençliğide özellikle hedeflerler. En başta bilim-tekniğin her türlüsünü basını yayını,eğitimi,sporu kullanarak veya etkileyerek gençliği yozlaştırıcı,yanıltıcı ve yabanlaştırıcı etkilere maruz bırakırlar.Eğemenler tarihsel olarak bunu herzaman uygularlar.

Eğemenlerin bu özelliğini bizim gibi ezilen toplumlar (ulusal,sınıfsal, inançsal vb...) iyice bilince çıkarmalıyız. Genç kuşaklarımızın geleceklerini karartmalarına izin vermemeliyiz. Hassas ve duyarlı olmalıyız. Maddi- manevi tüm olanaklarımızı kullanarak gençlerimizin sistem karşısında direngen olmalarını sağlamalıyız.
 
Kapitalist eğemenler canlıların biyolojik genleri ile oynadıkları gibi toplumsal-sosyal dokularlada etkin bir şekilde oynarlar. Kapitalist sistemin ne kadar insanileşeceğini bilmiyoruz! Mümkün mü acaba? diye kendimize sormadan da geçemiyorum. Gençlerimiz için gösterilecek her çaba değerlidir.Bu etkinliğe gençlerimizin yoğun katılımı olmalı ve sağlanmalı. İlk buluşmaya katılan gençlerimiz tekrar katılarak ön açıcı olmalıdırlar. İzlenimlerini,deneyimlerini yeni katılacak arkadaşları ile paylaşmalıdırlar. Gençlerimiz eksiklikleri, yetersizlikleri de çekinmeden eleştirmeli ve ortadan kalkmasına yardımcı olmalıdırlar.
 
Şunu önemsiyorum; etkinliğe yaşlı insanlarımızdan bir kaç kişinin katılımı sağlanmalıdır. Köy yaşamını konu alan sohbetler yapmaları proğramlanmalıdır. Resim film gibi görsel materyallerlede desteklenmelidir.
 
Yeri gelmişken kısa bir hikaye sizlerle paylaşayım; Bir alman tv'sinde belgesel bir film izlemiştim, 1960'lı yıllarda küçük bir köyün yakınında havaalanı yapılıyor,köy toplumu Almanya geneline dağıtılıyor. Terkedilmek zorunda kalınan köy harabeye dönmüştü. Evlerin bir kısmı yıkılmış bir kısmınında sesten duvarları çatlamıştı. Hafızamda kaldığı kadarıyla çeşmeleri ve kliseleri belirgindi. Köyün insanları o terk ettikleri yıllardan sonra bir kaç yılda bir çocuklarını torunlarını kısacası ailelerini alıp köyün yakınında 2-3 haftalığına kamp kuruyorlarmış. Köyü ve çevresinide hep birlikte dolaşıyorlardı. Bu çeşmemiz, şu mezarlığımız, klisemiz deyip tüm anılarını tazeleyip yeni kuşaklara aktarıyorlardı.
 
Avrupa'da da olsak gençlerimizin buluşmasını hiçbir koşul engellememeli,gençlerimizle aramızda oluşacak olumsuz farklılaşmayı ancak bu tür etkinliklerle yok edebiliriz. Şimdiden katılacak gençlerimize başarılar diliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Polat Durmus
07-05-2013