Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Tutuklu Öğrenci Uğur Ok´a 6 Yıl Hapis Cezası

Yargıtay’ın, "Sosyalist Gençlik Derneği’nin MLKP/KGÖ ile organik bir ilişkisi tespit edilememiştir” kararı bulunmasına karşın, Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan Balıkesir Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Uğur Ok, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kandıra 2 No'lu Hapishanesi'nde 3 yıldır tutuklu olan üniversite öğrencisi Uğur Ok'un yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Ok'a "MLKP'nin gençlik örgütü KGÖ'ye üye olduğu" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Uğur Ok'un avukatı Keleş Öztürk, yaptığı savunmada, "Müvekkilim Uğur Ok, isminin yer aldığı ve nereden geldiği bilinmeyen bir belge yüzünden 3 yıldır tutuklu. Belgenin nereden geldiği bilinmezken müvekkilim aynı davadan yargılanan Salih Çelebi'nin vermiş olduğu ifadeden kaynaklı tutuklanmıştır. Oysa ki Salih Çelebi mahkemede kolluk güçleri ve savcılıkta verdiği ifadenin yanlış yorumlandığını söyleyerek ifadeyi kabul etmemiştir" dedi. Avukat Öztürk, 3 yıldır tutuklu bulunan Ok'un tahliye edilmesini istedi.
Savunmasında, 2006 yılında Balıkesir Sosyalist Gençlik Derneği'nin başkanlığını yaptığını ve sosyalist dünya görüşüne sahip biri olduğunu hatırlatan Ok, şunları söyledi: "Nerden geldiği belli olmayan bir belgede ismim geçiyor ve belgeyi hazırladığı iddia edilen Y.D'nin kendi isminin de bulunduğu iddia ediliyor. Bu bir çelişki değil midir? Bir örgüt üyesi benim ismimle birlikte kendi ismini de yazıyor. Y.D yargılandığı davada 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 15 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılırken benim hala tutuklu olmam çelişkidir." (cumhuriyet-etha)