Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ASK GECiDi FESTiVALiNDE 19 GENC ÖLDÜ

 

Duisburg Emniyet Müdürü Ralf Klauck, festivalin düzenlendiği alana giden tünellerden birinde çıkan panikte insanların ezilerek öldüğünü söyledi. Klauk, 16 kişinin panik sonucu ezilerek, 3 kişinin ise kaldırıldıkları hastanelerde yaşamlarını yitirdiğini kaydetti.

Alman haber kaynakları ise, 1.4 milyon gencin katıldığı festivalde paniğin binlerce kişinin tünelde festival alanına giriş yapmayı beklerken çıktığını bildirdi. Yetkililerin tünel içinde biriken kitlenin alana girişini engelemeye çalıştığı sırada yaşanan panikte bir anda binlerce kişinin tünelin iki yönüne doğru kaçışmasıyla büyük bir kaosun meydana geldiği belirtildi.

Olayın yaşandığı Ruhrgebied alanında onlarca ambulans ile yüzlerce kurtarma görevlisi yaralıları güçlükle hastanelere kaldırdı. Hastane kaynakları yaralı sayısının 100’un üzerinde olduğunu bildirirken Emniyet Müdürü Klauck, bunlardan 10’unun durumunun ağır olduğunu belirtti.

Bugün faciaya dönüşen Aşk Geçidi Festivali, 1989 yılında başkent Berlin’de müzik ve aşk yoluyla barış, hoşgörü ve anlayış için bir gösteri olarak başladı. Aşk Geçidi, 1989 ila 2006 yıllarında neredeyse her yıl Berlin'de düzenlendi ve şikayetler üzerine 2007 yılında Almanya'nın batısındaki Ruhr bölgesinde iki farklı kente taşınana kadar bir milyondan fazla müzikseverin katılımıyla yapılıyordu.

NWD / Frankfurt

 
 
Alman haber kaynakları, 1.4 milyon gencin katıldığı festivalde paniğin binlerce kişinin tünelde festival alanına giriş yapmayı beklerken çıktığını bildirdi.

DUISBURG
- Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen Aşk Geçidi festivalinde çıkan panik nedeniyle ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.