Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Artist, en iyi film Oscar’ını kazandı

84′üncü Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Siyah-beyaz sessiz film The Artist (Artist) en iyi film dahil beş dalda Oscar aldı.

Filmin yönetmeni Michel Hazanavicius en iyi yönetmen, başrol oyuncusu Jean Dujardin en iyi erkek oyuncu seçilirken, film en iyi müzik ve en iyi kostüm ödüllerini de kazandı.

Martin Scorsese’nin Hugo adlı filmi de teknik dallarda beş Oscar ödülünün sahibi oldu.

En iyi kadın oyuncu Oscar’ını ise eski İngiltere Başbakanı The Iron Lady (Demir Lady) filminde Margaret Thatcher’ı canlandıran Meryl Streep aldı.

The Artist’in yönetmeni Hazanavicius ödülünü alırken filmde oynayan Uggie adlı köpeğe de teşekkür etti, “Ama bunun çok umrunda olduğunu sanmıyorum” dedi.

En iyi yardımcı oyuncu ödülleri “Beginners”daki rolüyle Christopher Plummer ve “The Help”teki rolüyle Octavia Spencer’a verildi.

Filmde karısı öldükten sonra eşcinsel bir baba olarak ortaya çıkan 82 yaşındaki Kanadalı sanatçı Plummer, Oscar kazanan en yaşlı oyuncu oldu.

En iyi orijinal senaryo ödülünü “Midnight in Paris” filmiyle Woody Allen alırken en iyi uyarlama senaryo dalında ödülü The Descendants filmi kazandı.