Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KARDEŞ TÜRKÜLER KONSERİNDE. “Sadece ovalarda değil dağlarda da barış güvercinleri uçsun” mesajları verildi.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda sahne alan Kardeş Türküler, Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Çeçence barış şarkılarını seslendirdiler. 

Konut sanatçı olarak sahneye çıkan Sezen Aksu, Ara Dinkjian, Arto Tunçboyacıyan ve Okmeydanı Halkevi Çocuk Korosu izleyenleri şarkılarıyla büyüledi. 

BDP İstanbul Milletvekillisi Sırrı Süreyya Önder, sinemacı Pelin Batu, Nuray Mert, Yıldırım Türker gibi çok sayıda kişinin katıldığı konserde barış mesajları verildi. 

Ankara’da bir arkadaşının doğum gününde Kürtçe şarkı söylediği için polis tarafından kurşunlanarak öldürülen Emrah Gezer de unutulmadı. 

Kardeş Türküler grubunun solistlerinden Feryal Öney, konserin ilk şarkısından sonra yaptığı konuşmada, "Şarkılarımızı bu gecede kimsenin başını eğmediği, boynunu bükmediği bir barış için, kimsenin kimseyi alt etmediği eşitlik üzerine kurulu bir kardeşlik için ve sadece ovalarda değil, dağlarda da güvercinlerin uçacağı bir Türkiye için söylüyoruz" dedi. 

Kardeş Türküleri solisti Vedat Yıldırım ise mahkemelerce Kürtçe dilinin “tahrik unsuru”, “bilinmeyen bir dil” olarak sayıldığı, Kürt sanatçıların saldırıya uğradığı bir ülkede yaşamak istemediklerini, hakların kardeşliği ve hakların kültürel zenginliklerine düşmanca yaklaşan bu zihniyet geçit vermeyeceklerini söyledi. 

Kardeş Türkülerin ve Arto Tunçboyacıyan ortak çalışması ‘Çocuk Haklı’ albümünün de tanıtıldığı gecede, ayrıca Filistin ve Kürdistan çocuklarının dramını anlatan bir slayt gösterisi yapıldı. 

Okmeydanı Halkevi Çocuk Korosu’nun da sahne aldığı konserde Arto Tunçboyacıyan ise yaptığı espriler ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

Daha sonra sahneye Kardeş Türküleri destek için gelen Sezen Aksu, şarkılarını seslendirdikten sonra yaptığı kısa konuşmada Kardeş Türkülerine teşekkür etti ve, “Israrla ve dirençle bize kardeşliğimizi hatırlatıyorlar” dedi. 

Kandil'e yönelik süren hava saldırılarının da kınadığı konserde, “Sadece ovalarda değil dağlarda da barış güvercinleri uçsun” mesajları verildi. 

Gecede, 19 Eylül 2011 tarihinde Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan Hrant Dink duruşmasına da katılım çağrısı yapıldı.