Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Munzur Festivali sürüyor

Dersim’de bu yıl bu yıl 11’incisi düzenlenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Misafirlerin Pertek’te karşılanmasıyla başlayan festivalde çeşitli sergi açılışları, atölye çalışmaları, söyleşiler ve konserler düzenlendi.

Belediye Çocuk Korosunun sahne aldığı gece etkinliğinde yapılan konuşmalara barış ve demokratik özerklik talebi damgasını vurdu.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, daha güzel günlerin ve barışın gelmesini talebiyle demokratik özerkliği ilan ettiklerini hatırlatarak, “Özerklik ülkeyi bölüp parçalama değildir. Tam tersine halkların kolektif bir yaşam biçimidir” dedi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise doğasına, kültürüne, kimliğine sahip çıkan Dersimlileri selamlayarak başladığı konuşmasında, AKP’nin stalık döneminde savaş konseptini ve şovenizmi kışkırtmaya çalıştığını söyledi. “Oysa artık biz bunları yaşamak istemiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Gürkan, hem AKP’yi hem de CHP’yi eleştirdi. AKP Hükümetinin Alevileri asimile etme politikalarını sürdürdüğünü vurgulayan Gürkan, gerek Kürt halkının gerekse Alevilerin buna boyun eğmeyeceğini kaydetti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, “Vakit geçmeden ölümler artmadan Kürtlerin uzattığı barış elini tutun” diye