Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

SEKESUR ANITI

segesur

SEKESUR ANITINA DESTEK ÇAĞRISI

26 Şubat tarihinde Stuttgart kentinde çeşitli sivil kurum derneklerininde katıldığı "sekesur" ile dayanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Bu toplantıya Kurmeş Derneğimiz adına Ali Haydar Gürbüz katılmıştır. Bilindiği üzere geçen yıllarda yapılan kazılar sonucu sekesur da katledilenlerin kemikleri ortaya çıkmış daha sonra bunların Dersim katliamı döneminde katledildikleri bizzat devletin kendi incelemeleri sonucu kamuya deklere edilmişti..

Şİmdi ise Sekesur insiyatifi dersim 38 de katledilenlerin anısına bir anıt yaptırma çalışmaları yürütmektedir.Dersim katliamının diğer mağdur aileleri içinde emsal bir dava olan bu çalışmayı Kurmeş derneği olarak bizlerde destekleyeceğimizi belirtmiştik, bu çalışmanın zaten başından beri gerek köyde ikamet eden köylülerimizle gereksede Türkiyenin farklı illerinde ikamet eden köylülerimiz,yurt dışında bulunan dernek üyeleri ve köylülerimizle içinde olduğumuz bilinmektedir.

26 Şubatta Stuttgartta yapılan hazırlık toplantısında 14 Mayısta Stuttgart Arenada bir dayanışma etkiniği kararı alınmıştır. Bu etkinlikte bir panel ve müzik dinletisi olacaktır etkinliğe kurmeş derneği bizzat katılacaktır.

Bu anlamda özellikle Stuttgart ve çevresinde bulunan köylülerimizin dostlarımızın hatta tüm dersimlilerin bu etkinlik için sorumluluk taşımaları ve insani bir görev olarak destek sunmalarını ümit ediyoruz.

Dersim katliamı ve ondan sonra sistematik olarak süreklilik haline gelen saldırılara karşı hep birlikte daha çok demokrasi daha çok özgürlük ve kardeşçe bir yaşamı inşa etme adına güçbirliği içinde çalışmalarımıza devam etmeliyiz.

Kurmeş Derneği

27.02.2017