Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KURMES TEN SON HABARLER

cocuklar

KURMEŞ TEN SON HABER.

2016 yılının ilköğretim günü 04.01.2016 Pazartesi okul tatilinden sonra 18 okul öğrencisi Okul Servis minibüsü ile Pertek ten Kurmeş e giderken, verilen bilgilere göre, Coravan altında kötü hava şartları nedeni ile kayma olmuş ve minibüs bir rampaya dayanarak durmuş. Çocuklar ve şoför herhangi bir yara almadan kazada kurtulmuşlar. Servis arabası önemli hasar meydana gelmiş. Çocuklar başka bir vasıta ile ilk olarak Sağlık Merkezine götürülüp, sağlık kontrolünden geçtikten sonra, başka bir vasıta ile çocuklar köye geriyorlar. Araba şoförünün tecrübeli olması büyük bir felaketi önlemiş. Buradan tüm çocuklara, ara sürücüsüne ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Kaza şoku altında olan çocukların ve ailelerin psikolojik ruh halleri tahmin etmek mümkündür. Çocukların ruh hallerini teselli edilmesi gerekirken, aileler ile araba sürücüsü ve araba sahibi arasında hakaret temelinde suçlamalar olmuştur. Verilen bilgilere göre, arabada üç çocuğu olan Deniz Düzyar, araba sahibi ve bacanağı olan Zeynel Durmuş ile ağız münakaşa sonucu, Zeynel Durmuş av tüfeği ile Deniz Düzyar a sıkmış. Göğsünde birkaç kurşun yarasını alan Deniz Pertek ten çağrılan ilkyardım arabası ile Pertek Sağlık Hastanen sine kaldırılmış. Arada birkaç saat sonra Jandarma ekibi köye gelmiş ve olay yerinde yapmış olduğu keşif sonucu zanlı Zeynel Durmuş u gözaltına almış.
Mağdur Deniz Düzyar Pertek sağlık Hastanesinde ilk müdahale yapılarak göğsüne sapmış saçmalar çıkarılmış. Cengiz in sağlık durumunda hayati bir tehlike olmadığı büyük bir sevinç yaratmış.
Salı günü Mahkemeye çıkarılan Zeynel kefaletten bırakılmış.
Kazada kimsenin yara almada kurtulmaları en büyük sevinçtir. Panik içerisinde bulunan aileler arasında suçlama ve hakaret, silah ile birisinin canına kıyma davranışı tasvip edilmesi mümkün değildir. Burada Cengiz e çok geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Zeynel in silah kullanmasını kınıyor ve ayıplıyoruz. Durum Hukuka intikal etmiştir.
Köyümüze yakışmayan bu davranış hepimizi üzmüştür. Bu ilk bir davranış değil bundan üç yıl öncede böyle bir davranışın olduğuna şahidiz. Bizler belki bu konuda yeterli duyarlılık göstermediğimizden ötürü bu davranış vukuat göstermiştir. Hiçbir hakaret ve kışkırtma bir canı alma girişimi meşru gösteremez. Panik durumlarında insanlarımızı hoşgörü ve toleransları ne kadar az olduğu bir kanıttır. Pişmanlık ve özür bir alçak gönüllüktür. Kendi duygu ve hırslarına sahip olmayanlar her türlü yaralayıcı aletlerden uzak durmalı ve durdurmaya özen gösterilmelidir.
Bu olumsuz durumu sosyal medyada tartışmayı hiç doğru görmüyoruz. Hiç kimsenin tasvip etmediği bu durumu, sanki onaylayan ve tasvip eden birisinin olduğu kanısını yaratma hiç doğru değildir. Bildiğimiz kadarı ile mağdur ile zannı aile bireyleri arasına sıcak bir iletişim ve dostane duygular öne çıkmaktadır. Ortamı zedeleyen davranış ve söylemlerden uzak durmak lazım. Sağduyulu ve soğukkanlı davranmak gerekir.
Kurmeş Derneği olarak bu durumların bir daha olmaması için insanlarımız içerisinde hoşgörü ve toplumsal sorumluluk duygularını geliştirmeye devam etmeliyiz. Sorunlar hakaret ve şiddetle çözülmez. Sabır ve hoşgörü ufkumuzu geliştirir.