Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Hıdır Düzyar Emmi nin Kırkı-Bahattin İltemur

Başlığını Hıdır Emmi koydum,Zira sevgili eniştemiz ve daha nice genclerimiz icin ögretici, sevgi dolu bir Emmiydi Sevğili Hıdır,

Ülkemizde ve yurtdışında gezi Parkı için yapılan muhteşem eylemler eşliğinde Hıdır abinin dostları, ailesi,kısacası sevenleri onu bugün bir kez daha andılar,Kırkı için çocukları ta haftalar öncesi hazırlıklarını yapmışlardı.Yani ona yakışır bir anma töreni yapmak istiyorlardı.Zira sevgili biricik Reyhan`ımız ; Onu daha önce evinde akraba ve yakın çevreye , verdiği lokma ile onurlandırdı.Sevgili eşi ise herzaman oldugu gibi o günde yanındaydı.

Bugün 2 Haziran 2013 Pazar günü,Hıdırın tüm ailesi ve yakınları erkenden Hıdır abinin cok sevdigi ve Ezgi Center in sahibi oldugu Ruhi Kardeşin

,Salonunda hazırlıklarını yaptılar.Her zaman oldugu gibi başta Hıdırın

akrabaları,yakınları, köylüleri , yoldaşları,, dostları akın akın salona

geldiler.

Kimisi helva, kimisi babiko , kimisi de bişilerini , en önemlisi ise ,sevgi dolu kalplerini getirmişlerdi.İnsanlarımız bu acı gündede hep beraberdi.Program kızı Reyhanın eşi sevgili eniştemiz Erdemin erdemli konusmasıyla başladı.

Sevgili Enistemiz özetle,

Hıdır Emmi nin kişiliği,insanlara karşı olan sevgisini, onunla olan özel

ilişkisini anlattı. Özellikle Hıdır Emminin;Son dönemde ziyaretine gelenlere sigara icmemelerini, sağlıklarına dikkat etmelerini;Sağlıklı insanların ancak toplumu daha ileriye götürebileceklerini, birlikte güç dogacağını;

Toplumsal içerikli konulara uzak kalmamalarını vurguluyordu.

Bireyselikten uzak bir yasamı seçmişti Hıdır Emmi.Ondan cok şeyler öğrendik. Özellikle son iki yılda, bana dediki; Erdem bana daha evvel Hıdır Emmi dedin.Şimdi eniştem oldun. Bu böyle devam etsin. Bende o hitap şeklini devam ettirdim.

Sevgili Hidir Emmi senden cok sey ögrendik.Yolumuza ışık oldun. Icin sevgi doluydu.En iyi ve en kötü günümüzde bize yoldaş oldun. Seni asla unutmayacağız.Bize verdigin önerilerini ve ögütlerini unutmayacağız.

Sevgili dostlarımız,Bizi bu günümüzdede yalnız bırakmadınız.Ailesi adına hepinize teşekkür ederiz. Daha sonra Hıdır Emmi için hazırladığı sinevizyonu sundu.Sevgili Hıdırın çocuklugundan , bizlerden ayrıldığı ana kadar olan yaşamında elli kesitler sunan sinevizyon, yogun bir ilgi ile izlendi.Bu sahnelerde duygusal anlar da yaşandı.

Daha sonra söz alan sevgili Turgut Ber de Hıdırın yaşamında güzel

örnekler verdi. Özellikle onun devrimci kişiliği, paylaşımcı özelligini , iyi bir

baba oldugunu vurguladı.

Sonra söz alan Kurmeş Derneği Baskanı Mehmet Yılmaz da Hıdırın insani yönlerine vurgu yaptı. Yaşam ve ölümün doganın kanunu olduğunu, ama Hıdırı cok erken kaybetmenin üzüntüsünü çektiklerini dile getirdi.

Hıdırın örğütlenmeye önem verdigini vurgulayan Mehmet Yilmaz,

Dernegimizede zaman zaman katkilarinin oldugunu belirterek, ailesi,

köylüleri ve dostlariyla bu aciyi paylasiyoruz dedi.

Daha sonra sevgili Cafer dede söyle dedi:

Bugün ülkemizde bir direnis var. Taksimde direnenlere selamlarimizi yolluyoruz.Sevgili Hidir canimizda ülkedeki gelismelere her zaman duyarli olmustur.O maalesef kirk gün önce aramizda ayrildi. O hepimizin kalbinde yasiyor.Onun insani yönünü unutmayalim. Lokmalarini hak kabul etsin.. Ailesine sabir dilerim. Bu günümüzde bizimle oldunuz hak sizden razi olsun. Dedi.400 e yakin Hidirin dostlari köln de verilen Kirk yemeginden sonra,

Dagildilar. Bir kismi ise oradan Gezi Eylemi icin Köln Rudolfplatz ta yapilan protesto yürüyüsüne gittiler.

Ailesi olarak bu acili günümüzü bizimle paylasan tüm dostlarimiza,

yoldaslarimiza, köylülerimize tesekkür ederiz.

Esi Nariban.Kivresi Bahattin Iltümür

02.06. 2013