Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Genclik Kampına Yogun ilgi

Almanyanın Heilbron kentinde başlayan Kurmeş gençlik kampı buğün başladı.Saat 12 den sonra kampa yerleşen gençler akşam yemeğinde bir araya geldi.Yemekten sonra kamp açılış konuşması ve tanışmayla devam edildi.Dernek başkanı Memet Yılmaz,Dernek yöneticilerinde Ali Haydar- Sevinç Gürbüz,Polat Durmuş,Hasan Banguş katılırken,Eski dernek başkanı Ayfer Ber de katıldı.

Çocukların ailelerinde Serpil,Hasan Top-Zayde,Hıdır Bankuş-Yıldız,Erdal Durmuşta katılarak destek sundular.Yine Kurmeşin dotlarından Dersimli Celal Yıldız ve eşide kampı ziyarete gelmeleri Kurmeşlileri sevindirdi.

Açılış konuşmasında gençler kampın önemine değindiler.Aziz İltemur kampın gençler açısından önemini anlatarak orda bulunan yöneticileride onure etti.Aziz kampın örğütlenmesini,anlam ve önemini anlatan güzel bir konuşma yaptı.

Dernek başkanı Memet Yılmaz,Ali Haydar Gürbüzde bir konuşma yaptı.Konuşmalarında derneğin gençlere verdikleri önemi anlatarak Kurmeş derneğinin sonuna kadar genç arkadaşların arkasında duracaklarına vurgu yaptılar.Memet Yılmaz benim için en önemli çalışma gençlerin çalışma yürütmesiydi bu noktada olduğumuz için çok sevinçliyim.Bu çalışmayı dahada ileri taşıyalım dedi.

Eski dernek başkanı,Dersim Soykırım Derneği başkanı Ayfer Berde derneğin önemi ve Kurmeş derneğinin gençlerden beklentilerini anlattı. Yaşadığınız yerlerde politikaya aktif katılın çağrısı yapan Ber sizin yaşınızdayken birçok kurumun başkanıydım.Sizde aktif olarak Almanya siyasetinde yer alın bizi temsil edin.Gelecekte ise Kurmeş derneği yönetimi ve çalışmalarında sizleri görmek istiyoruz diyerek,sizlerle birlikte olmak benim içinde bir onurdur dedi.

Katılan gençlerinde konuşmaları ve kampın proğramıyla ilğili bilğilendirme yapıldıktan sonra davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.3 gün sürecek kamp coşkulu bir şekilde devam ediyor.Detaylar sonra