Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kurmeşli Bayanlar Stuttgart'ta 2. Buluşmasını Gerçekleştirdi

24 Mart 2013 Stuttgart- Kurmeş derneği bünyesinde bugün Stuttgart kentinde kurmeşli bayanlar ikinci kez kahvaltıda (bir önceki yemekti) buluştular. Buluşmaya ilginin bir hayli yoğun olduğu gözlendi. Buluşmada eski dernek başkanımız Ayfer Ber'de kısaca bir konuşma yaparak bu buluşmaların biraz daha farklılaştırarak her buluşmanın bir konuya vesile olması gerektiğini hatta çeşitli kurumlarda seminer şeklinde de olabileceğini belirtti.


Kahvaltıya katılan kurmeşli bayanlar çeşitli sorunlarıda ele alarak düşüncelerini belirttiler. Hediye ana ile Neyne Xıdır kurmeşin geleneklerini ve başında geçen ilginç anılarını anlattılar, eşleriyle nasıl tanıştıklarını ve evlendirildiklerini anlattılar,örneğin Neyne Xıdır Hıdır Top ile tanışmasını anlatırken, rahmetli Sırma Neyneyi evine çağırmış Neynede kapıda Hıdır'ın ayakkabılarını görünce kaçtığını söylerken neşeli anlar yaşandı. Buluşmada çeşitli düşünce ve önerilerde geldi, örneğin bu buluşmalara sadece Kurmeşli bayanları değilde çevremizdeki bayanlarıda katmak, buluşmaları anlamlandırmak için çeşitli konuları içeren sunumlar yapmak,bir dahaki etkinliği havanın iyi olması halinde eşleride çağırarak gerçekleştirmek gibi.

Buluşmada bir konuşmada Zerrin Düzyar yaptı, Zerrin önümüzde çok önemli iki etkinliğimizin olduğunu ilkinin 29 Mart'ta Stuttgart'ta gerçekleştirilecek dernek etkinliği bir diğeride Mayıs ta gerçeleştirilecek gençlik buluşması olduğunu her iki etkinliğede tüm köylülerimizin özellikle bayanlarımızın duyarlı olmalarını katılmalarını istedi.Gençlik etkinliğine katılmak isteyen gençlerin kamp ücretlerini en geç Nisanın 16 sına kadar dernek kontosuna yatırmaları gerektiğini belirtti. Kahvaltı yaklaşık 2 saat sürdü,bir dahaki buluşmanın tarihi 05.05.2013 Stuttgart- Klisberg . Herkesin katılabileceği bir buluşma olarak kabul edildi.
Stuttgart Kurmeş Kadın Komitesi