Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Merhaba arkadaşlar,

Yeni yılda hepinizi sevgi selamlarımı tekrardan sunuyorum. Dernek Genel Kurulun dan sonra bir defa yan yana gelmemize rağmen, bir çok arkadaşla tele komunikasyon üzerinde görüşmelerimiz oluyor. Dernek çalışmalarımızı kollektif bir işlerliğe sokmamız gerektiğine inanıyorum. Dernek yönetim kurullarında görev almış olan arkadaşların kendi imkan ve olanakları dahilinde, taşın altına el soka bileceklerine inanıyorum. Sizleri daha da insiyatifli olmaya davat ediyorum. 

Etkinliklerimize bir göz atarsak, geçen yıl Nisan ayında çekilmesi gereken dernek üye aidatları, bazı teknik nedenlerden ötürü, Aralık ayının başında çekile bilindi. 200 e yakın dernek üyemizin olmasına rağmen, 140 a yakın üyenin aidatı çekilmiştir. 10 a yakın üyemiz elden ödemesine rağmen, diğer üyeler ya konto numaralarını değiştirmişler veya da verdikleri kontoda yeterli para olmadığından ötürü üyelik aidatları çekilmememiştir. Sizlere gönderdiğimiz dernek üyesi listesinde, dernek üyesi olmayanların isimleri yanı sıra, yıllardır dernek üyesi aidatını ödemiyen bir çok köylümüzüm de adı yazılı olduğunu bilmenizi isterim. Bu isimleri bir sonraki yönetim kurullu toplantısında bilginize sunmak mümkündür. 

Yılbaşında 220 köylümüze Kurmeş Bültenini ile birlikte üye listesini ve her kese iki dernek üyelik fon dilekçesini gönderdik. Mektupları bilinçli olarak aile reislerinden bayanlara gönderdik. Bazı alışılmış gelenekleri kırmak gerektiğine inanıyorum. Üye listesine bakıldığında, bazı köylülerimizin aile bireylerinde hiç birinin üye olmaması benim açımda düşündürücüdür. Üye olmama ya bizden, ya da bu köylülerimizin sosyal duyarsızlığından kaynaklandığı konusunda bir şey söyleyemiyorum. 
Ayrıca bir çok ailede birden fazla kişinin dernek üyesi olduğuda görülmektedir. Dernek üyelik aidatının 20 € tutmamızdaki amaç, her Kurmeşlinin derneğe karşı sosyal bağı ve duyarlılığını kazandırmaktır. 

Kanımca, her yönetici arkadaş kendi bölgesinde dernek üyesi olmamış köylülerimizi dernek üyesi yapma konusunda bir çaba içersinde girmeli. Bunu sizlerden bekliyorum. 
Derneğimizin gençlik kolu aktif etkinlik içersindedir. Çok sevindirici ve gurur vericidir. 26 Aralık Wiesbaden de yaptıkları toplantında, 2013 de Mayıs ayının 18,19 ve 20 sinde Wiesbaden Gençlik Evinde üç günlük Kurmeş Gençlik buluşmasını organize edecekler. Gençlik buluşması için 60 kişilik bir yer ayrılmıştır. 
Gençlerimizin kendi kimlik, inanç ve kültürlerine sahiplenmesi derneğin amaçlarındadır. Bu konuda bizlere düşen sorumluluk ve duyarılık kendi bölge alanlarımızda iyi yaymamız gerekmektedir.

Değerli arkadaşlar, Kurmeş Derneğinin bu güne gelmesinde, belli faktörler önemli bir rol oynamıştır. Bir çok arkadaşımızın manevi fedakarlığı yanı sıra, bir çok insanımızın derneğimize sundukları maddi fedakarlık göz ardı edilemez. Her etkinliğimizde bizlere maddi fedakarlığını esirgemiyen insanlarımızı özellikle işverenlerimizi onure edecek muzikal ve yemekli bir kültür gecesinin yapılması kararı son yönetim kurulu toplantısında alındı. Bu kültürel etkinliğimizde bizlere maddi fedakarlığını esirgemeyen işvrenlerimize birer Layikat ( Urkunde) ödülü verlecektir. Urkunde de işyerinin humanist ve yardımsever bir kurum olduğu yazılacaktır. İnsanlarımız buna laiktir ve hak ettikleri bu layikat ödülü verilmelidir. Bunu işyerlerinde astıklarında, müşterileri tarafında dahada büyük bir saygınlık kazanacaklarına eminim. Urkunde şu şekilde olacaktır. 
(Urkunde Als Dank und Anerkennung für die langjaehrige finanzielle Unterstützung an hilfsbedüftige Menschen und Vereine verleichen wir ( örnek: pizza kebap 2000, Schwalbacher Str.61, 65183 Wiesbaden diese Urkunde. Kurmeş e.V. Vorstand, datum) Türkiye deki işverenlere türkçe yazılacak.
Toplantıda, bize katkı sunan işverelerimize yanlız verilmesi önerilirken, genel karar istinazsız tüm işverenlerimize verilmeli, duyarsız işverenleride sosyal duyarlılığa kazanmalıdır. 
Bu etkinliğimiz Stuttgart ta 29.Mart 2013 de yapılacaktır. 70 kişilik bir Restaurant alındı. Müzik olarak, Ali,Erkan, Dilan ve klarnetçi Alirıza ayarlandı. Her işyerine ve dernek yöneticilerine ( yeni/ eski) iki davetiye verilecek. İkide fazla gelenler kendi masraflarını kendi karşılıyacak. ( maddi durumumuz buna müsade edemiyor)
Derneğimizin köylülerimizle ilişkilerini canlı tutması için bölgesel toplantıların yapılması gereklidir. Yönetici arkadaşlar kendi bölgelerinde bu yönlü toplantıların yapılması için insiyatif içersine girmeliler. 

Ayrıca Fransa' daki arkadaşların Paris' te köylülerimizinde katılacağı bir dernek yönetim kurulu toplantısının yapılması önerisi vardır. 
Bahattin arkadaşın bir önerisini dernek içerisinde gerçekleştirmesinden yanayım. Öneri şuydu. Dernek üyesi arkadaşların doğum gününde, doğum günü kutlama kartının gönderilmesi. Bu konuda bir arkadaşı görevlendirmek mümkündür. Üyelerin doğum günleri listelenmiştir. Arkadaşa düşen görev,doğum günü için çıkaracağımız kartıları ve pulları alarak, dernek YK adına günün çocuğuna göndermektir. 

Gönüllü aranıyor.

Dernek üyelik listesi aktueleşmeli. Sitemiz de Ziyaretci defteri kaldırıldı. Sitemiz çok tanınmış olmalıdır ki, ziyaretci defterine günde 500 e yakın reklam gelmekte. Bunları her gün silmekten ise, geçici olarak ziyaretci defterin kapatılmasını daha doğru görüldü. 
Sitemizde işverenlerimizi tanıtma konusunda çok mütevazi bir yıllık ücret karşılığında reklamlar alınacak. Arkadaşlar bu yönlüde insiyatif içerisinde olmalılar. 
Arkadaşlardan ricam, elektro medyayı kullanarak yazılan yazılar konusunda öneri ve tekliflerini sunmalılar. 
Sizlerle konuşmak istediğim bir çok konu daha var. Bunları toplantılarda konuşmak daha iyi olacağına inandiğim için, susma hakkımı kullanmak istiyorum. 
Hepinize, hizmetimiz hak için değil, kul için olsun umudu ile sevgi selamlarımla.
Kurmes Dernegi Başkanı
 Mehmet Yılmaz