Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Onur Döner Sahibi Hasan Banguş'la Sektör Üzerine Konuştuk

Onur GmbH nın müşterilerinin ve takip edenlerinin dikkatine: Firmamız yeni adresine taşınmıştır, ilerde sizlerle yeni mamüllerimizi ve firmamızı tanıtım formunu buraya aktaracağız. Yeni Adresimiz:

Onur GmbH Dönerproduktion

Tullastr.36

75196 Remchingen

Tel: 07232-73 54 51 0

Fax:07232-73 54 51-29

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Bugün yolum Almanya'nın Karlsruhe şehrine düştü, oraya gitmişken değerli işverenlerimizden sayın Hasan Banguş ve firmasınıda ziyaret ettim, sabahın erken saatlerinde firmaya vardığımda kapılar henüz yeni açılmış kahvaltı salonunun ışıkları yanıyordu, giriş kapısından içeri girdiğimde hemen sağ tarafta bulunan salona doğru gittim, salondan içeri girdiğimde orda sevgili Nurettin Banguş ve bir işçi kahvaltı hazırlıyorlardı,beni karşısında gören Nurettin bir anda şaşırmıştı ne oldu da sabahın köründe orda görünmüştüm diye merak etmişti,kısa bir selamlaşmadan sonra ziyaretimin nedenini açıkladım ve Nurettin ile birlikte üst kata çıkarak ofisinde kısaca sohbet ettik kahve içtik, bu sıcak karşılamadan dolayı sevgili Nurettin'e canı gönülden teşekkür ediyorum. Yarım saat bekledikten sonra tekrar aşağı kahvaltı salonuna indik,birde baktım firma sahibi sayın Hasan Banguş çorba pişirmekle meşgul, işçiler iş derdinde Hasan karnını doyurmanın telaşında, Hasan çorbasını pişirmekle meşgulken bende Nurettin'le firmayı dolaşmaya ve merağımı gidermek için çeşitli bilgiler almaya çalıştım tabi bu esnada bol bol fotoğrafta çekmeyi ihmal etmedim..Bugün burada Sayın Hasan Banguş ile yaptığım konuşmayı ve orada çektiğim fotoğrafları sizlerlede paylaşmak istedim.


Döner sektöründe çalışmaların diğer branşlara göre daha kolay olacağını düşünsekte aslında hiçte öyle olmadığını belirtebilirim, insan sağlığını yakında ilgilendiren bu tür branşlarda bir çok şeye dikkat etmek ve hergün gerekli kuralları titizlikle uygulamak gerekiyor, bu sektörde Hasan ve ekibi bu işi çok iyi organize etmişlerdi, işyerini gezerken gösterdikleri titizlik zaten ne kadar bu konuda disiplinli olduklarını ortaya koyuyordu, iş makinalarının temizliği çalışan personalın giiyimdeki düzenliliği ve gerekli koşulların sağlanmış olması firmaları için önemli artılardı. Hernekadar aynı köylüde olsak bu yazdıklarımın hiçbir abartısının olmadığını hatta eksiğinin olduğunu belirtmeliyim. 

1997 de döner sektörüyle ilk defa tanışan  hasan o yıllarda ilk olarak işçiliğini ve sonrada dağıtımını yapmış,1998 yılında da Birtat firmasına girerek 2001 yılına kadar orada bu firma adına çalışmış ve yöneticilik yapmış, 2001 yılında Birtat'an ayrılarak Stuttgart Grossmark'ta(Hal)  Elka adında bir şirket açmış fakat burada işler iyi gitmeyince kapatarak 2003 yılında Gastronomi işine başlamış bir yıllık bu iş macerasından sonra 2004 yılında bir grupla birlikte King firmasını kurmuşlar, iki yıllık bir çalışmadan sonra 2006 yılında burdanda ayrılarak Birkan firmasına ortak olmuş ordanda 3 yıl çalıştıktan sonra ayrılarak şimdiki firması olan Onur Dönerproduction'u kuruyor. 2009 yılından bu yana kendi firmasını işleten Hasan Banguş ile bu sektör üzerine düşüncelerini sorduk;

Döner sektörü üzerine Sayın Hasan Banguş'un bana verdiği bilgileri sizlerle kısaca paylaşıyorum.

Bu sektörde pazar sorununa değindiğimizde Hasan; burada tutunmak için hatırı sayılır bir sermayenizin olması gerektiğini,çalışan elemanlarınızın kaliteli ve işi biliyor olması, müşteriye ihtiyacı olduğunda birçok imkanın sunulması ayrıca en önemliside üretimin kaliteli ve sağlıklı olması gerektiğini belirtti. Bunların yanı sıra teknik ve teknolojik tüm olanakları kullanmak gibi daha birçok yan etkeninde önemli rol oynadığını belirtti.

Firmasında 22 işçi çalıştıran Hasan Banguş; 35'in üzerinde döner dükkanları olan köylülerinden 28 inin kendisinden döner aldığını belirtti. Piyasanın zorluklarına değinen Hasan özellikle ödemelerin zamanında yapılmamasından da yakındı, Almanların bu sektöre neden girmediklerini bu işin zorluklarına bağlayan Hasan onlar sadece eti veriyorlar gerisini kendimiz imal etmek durumunda kalıyoruz dedi. Etlerinin taze ve günlük geldiğini sürekli Veteriner kontrolünde geçtiğini belirtti.Sağlık kurallarını büyük bir titizlilikle uyguladıklarını belirten Hasan; "insan sağlığı herşeyden önce gelir" diyerek bu anlamda kontrollerin önemli olduğunu ve aksatılmaması için özen gösterdiklerini söyledi,et fiyatlarının heryıl biraz daha pahalı olduğunu yakıtlardaki fiyatların artması bu sektörüde zor durumda bıraktığını fakat buna rahmen fiyatları mümkün olduğu kadar yükseltmemeye çalıştıklarını ancak tırmanan bu pahalılığa karşın daha ne kadar dayanacaklarını bilmediğini ifade etti.

Firmalarının sosyal ve kültürel alanda faaliyet yürüten çeşitli kurum ve kuruluşlarada gerekli yardımları yaptıklarını belirtti,bunlardan biri ve en önemliside geldikleri köyün derneği olan "Kurmeş Derneği" olduğunu söyledi. Kültürel etkinliklerin kendileri açısında önemli bir zenginlik olduğunu ekonominin yanında şayet kültürel çıkış yoksa kültürel çalışmalar yoksa sosyal olamıyorsun diyen Hasan; tek yanlı bir zenginliğinde hiçbir kıymetinin olmadığını insanı var eden önemli değerlerin ancak  bütününün yaratılmasıyla anlamlı olabileceğini belirtti. Gerek köyümüze dair bundan sonra yapılacak projelere ve gerekse burada geleceğimize dair yapılacak proje ve çalışmalara da güçleri ölçüsünde destek vereceklerini belirterek bu anlamlı ziyaretim içinde özellikle teşekkür etti.

Karlsruhe'ye gittiğimde saat sabahın yedisiydi, Nurettin ve Hasan'la olan sohbetimden dolayı zamanımın nasıl geçtiğini farketmedim birde baktımki saat 17 olmuş. Tabi bu arada rahmetli Hüseyin Tan'ın ailesine taziyede bulunduk,Zel ve Aslan Kebap'ada uğrayarak kısaca hal-hatır sorduk. Bende şahsım adıma Sayın Hasan ve Nurettin Banguş'a teşekkürlerimi sunuyor kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. 


İşyerinden Fotoğraflar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hizmette Sınır Yoktur...