Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kurmeş' li Gençler Buluştular

Kurmeşli gençler 2013 yılında planlamak istedikleri etkinlikleri görüşmek için 26 Aralık 2012 de Wiesbaden' de buluştular. Toplantıya, dernek yönetim kurulunda gençlikten sorumlu Aziz İltimür, Murat Baysan, Onur Aslan  ve  gençlerden Dilan Top, Cem Yılmaz ile Özdal Baysan'in yanı sıra dernek başkanı Sayın Mehmet Yılmaz da katıldı. Üç saati aşkın süren toplantıda şu kararları aldılar;

Dernek yönetim kuruluna üç genç arkadaşın seçilmesi, derneğin biz gençlere verdiği önemi  ve anlamı vurgulanırken, gençliğinde derneği sahiplenmesi için, gençlik çalışmalarının gençlik perspektivinde yapılmasına önem verilmesi konusunda görüş birliği çıktı. 

Geçen yılki ilk gençlik buluşmasının çok olumlu geçtiği, önemli eksiklikler ve hataların yapılmasına rağmen, gençlik buluşmasına katılan 80 e yakın gencin iyi duygularla gençlik kampından ayrıldıkları konusunda genel bir görüş belirlendi. Geçen yılki kamp ta önemli şu eksiklikler tespit edildi. 

Jugendherberge yapı olarak iyi bir yerde olmasına rağmen, odalar iyi değildi ve tuvalet ve duşları önemli problemler çıktı. Program da gençlerin kendi aralarında yeterli tanışmalarına az zaman ayrılmıştı. Erkek gençlerin alkol özentileri, buluşmaya katılan genç kızlar tarafında tasvip edilmedi ve ayrıca program da müzik kolu, o güne denk gelen futbolda şampiyonlar ligi final maçı nedeni ile çok kısa oldu, kampa katılmak istiyenler zamanın da müraacatlarını yapmadıklarından ötürü, gençleri odalara yerleştirmede önemli aksaklıklar çıktı ve bunun bir daha yaşanmaması için katılmak iseyenler zamanında müracaatlarını yapmalılar görüşünde birleştiler.

Bu yıl, 18,19 ve 20 Mayıs 2013 de Heidelberg Jugendherberge de buluşma kararı alındı. Yer konusunda gençler arasında yapılan bir ankete, çoğunluk Heidelberg te buluşma istekleri göz önüne alındı.
 
Not: Heidelberg Jugenbdherberge ile yaptığımız görüşmede belirlenen tarihlerde dolu olduğu yanıtını aldık fakat alternatifler üzerinde durulmaktadır.Gelişmeler sizlere bildirilecek.

Jugendherberge ile iletişim görevi Murat Baysan ve dernek başkanı Mehmet Yılmaz a verildi. Önümüzdeki günlerde bu konuda dernek sitemiz aracılığı ile bizlere bilgi verilecektir. 
İki geceleme ve 6 tayin yemek kişi başına 60.00 € alınması tavsiyesinde bulunuldu. Kurmeş li gençlik buluşmasına katılmak isteyenler en geç Nisan ayının ortasına kadar dernek kontosuna katılma ücretlerini yatırmaları gerekir. ( bu konuda detaylı bilgi verilecektir)

Bu yılkı gençlik buluşması toplam 5000 € üzerinde bir masraf olacağı tahmin edilmektedir. Masrafların önemli bir kısmını destek verebilecek insanlarımızdan toplanması konusunda, kendi aralarında görev taksimi yapıldı. 

Kurmeş Jugendtreff 2013 bir ön plakat çıkarılacak. Gençlik Buluşmasının programı, Şubat ayında geniş gençlerin katıldığı bir toplantıda belirlenecek. 
Kurmeş Derneği Gençlik Kolu