Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KURMEŞ BÜLTENİ

Değerli üyelerimiz, saygı değer köylülerimiz,

Bir yılı daha geride bırakırken, yeni yıllınızı en içten dileklerimizlen kutlar ve her şeyin gönlünüz temelinden olmasını, gelişmesini temenni ederiz. 
Dernek olarak, bir yıllık çalışmalarımızı göz önüne aldığımızda, kayda değer yararlı etkinlikler yaptığımızı söyleyebiliriz. Çalışmalarımızdan bir kaç örnek verecek olursak: Wan deprem zedelerle maddi dayanışma, 80 e yakın Kurmeş li gençlerin katıldığı 3 günlük Kurmeş Gençlik Festivali, Almanya nın bir çok şehrin de köylülerimizle yaptığımız sohpet toplantıları, Köyümüz ve derneğimizi tanıtan iki TV programı, siyasi nedenlerden dolayı cezaevlerinde bulunan tutuklu köylülerimizle maddi dayanışma, 4.cü Dersim Kültür Festivaline katılarak yöremizin ürün ve elsanatlarını tanıtma, Hızır Cemini organize etmemiz, Dersim davasını uluslararası hukuka taşınması çalışmalarına maddi ve manevi katkı sunmak, köyümüzde iki günlük 6.Kurmeş Şenliğini gerçekleştirmemiz gibi. 

Tüm çalışmalarımızda siz değerli üye ve köylülerimizin katkıları büyüktür. Çalışmalarımıza maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen sizlere bir daha teşekkür etmek istiyoruz.
Geçen yıl köylülerimizi rahatsız eden bazı bireysel şiddet ve kavgaları hiç tasvip etmediğimizi ve ayrıca köylülerin rızasına ve onayına başvurmadan komşu bir köylünün hayvan sürülerini kendi özel çıkar ve menfaati için, köy merasına yerleştirmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Köyümüzü ilgilendiren herhangi bir konuda bireylerin köy hakkında şahsi kararlar vermesinin yanlış olduğunu, gerek köy muhtarlığı ve heyeti gerekse dernek yönetim kurulunun bu konularda birlikte kararlar vermesinin doğru olacağını, köylülerimizden herhangi birisinin rızası olmadığı koşullarda bu tür girişimlere teşebbüs edilmemesi bu türden davranışların toplumumuzu rahatsız ettiği ve bir daha tekrarlanmamasını temeni ediyoruz. 

Bu dönem dernek çalışma merkezine, köyümüzü, köylülerimizi, gençlerimizi, kadınlarımızı, ulusal kimlik ve  Alevi-Kızılbaş inancımıza ağırlık verceğiz. Ayrıca yaşadığımız ülke halkı ile toplumsal uyuma özen gösterilmesi çabası içerisinde de olacağız. 

Her Kurmeş Dernek üyesi, kendisini Kurmeş derneğinden sorumlu tutmalı, kaldığı kentte ve bölgesinde doğru gördüğü her etkinlikte Kurmeş Derneği adına inisiyatif içerisine girmelidir. İster dernek üyesi olsun, ister olmasın görüş, önerileri ve eleştirilerinize Dernek olarak açık olduğumuzu bilmenizi isteriz.
Kurmeş derneği 8 yaşına girdi. Bu güne kadar yaptığımız etkinliklerimiz köylülerimizin beğenisini kazanmış, köylülerimizin birlik ve beraberliğine hizmet etmiş, düğün ve cenazelerimizde hep birlik ve beraber olmuşuz. Dışarıya karşı, kardeşlik, bariş ve sosyal paylaşımı savunmaya çalıştık.

İlişikte sizlere dernek üyelerimizin listesini gönderiyoruz.(Bu liste üyelerimize mektup ile yollanmıştır) Kurmeş derneğine üyelik sembolik bir dayanışmadır.. Yıllık üye aidatı yanlız 20 € dur. Buna rağmen bir çok hala derneğe üye olmamasına sahiplenmemesine bir anlam vermiş değiliz. Sizden ricamız, köyümüze ve insanlarınıza sahip çıkın. Dernek üyelik fişini gönderiyoruz.(mektup ile üyelere yollanmıştır) Şimdiye kadar derneğe üye olmayanlar lütfen derneğe üye olun ve üye olması tavsiyesinde bulununuz. 

Hepinize tekrardan sevgi selamlarımızı bildirirken, 2012 de ölen köylülerimiz Sabriye Banguş, Mehmet Ali Tan, Hasan Bay ve Hüseyin Tan ı bir daha anarken, yakınlarına başşağlığı temenilerimizi iletiriz. 25.12.2012

Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu adına 
Başkan Mehmet Yılmaz, Başkan yardımcısı Ali Haydar İltimür, Genelsekreter Ali Haydar Gürbüz, Genelsekreter yardımcısı Tülay Özçelik, Sayman Polat Durmuş, Sayman yardımcısı Yusuf Irmak, üyeler, Ali Ekber Aslaner, Hasan Banguş, Sevinç Gürbüz, Zeynep Yılmaz, Abuzer Ber, Hasan Aslaner, Halil Durmuş, Cemal Öz, Düzgün Aydın, Aziz İltimür, Murat Baysan, Onur Aslan, Yusuf Top ve Mehmet Ok, Türkiye temsilcilerimiz: Haydar Ber ve Hasan Aslaner Denetim Kurulu: Nürten Öz ve Gönül Aslaner
Kurmeş Derneği – Kurmeş Der.e.V. Ida-Kerkovius-weg 4 - 70569 Stuttgart 
Konto Nr.: 5299861 BLZ: 600 501 01 Bank: LB-BW www.kurmesliler.com E.Malil: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.