Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Yeni bir döneme merhaba.M.Yilmaz (Kurmes Dernegi baskani)

Kurmeş Derneği, 5. Kongresini 28 Ekim 2012 de Köln Porz Alevi Kültür Merkezin de 50 ye yakın üye ve köylümüzün katılımı ile gerçekleştirerek yeni yönetim ve denetim kurullarını seçti.

Kongrede oy birliği ile dernek başkanlık görevi bana verildi. Kongre de üyelerin bana verdiği bu göreve laik olmaya çalışacağım.
Bir yıllık dernek çalışmamıza bakılırsa, güzel ve yararlı işler yaptığımızı söyleyebilirim.Bir yıl içerisinde, 4 defa dernek yönetim kurulu toplantısı, 5. Kurmeş şenliğinde çekilmiş DVD filmin köylülerimiz arasında dağılımı, Wan deprem zedelerle maddi dayanışma, 3 günlük 80 ne yakın kurmeş li gençlerin katıldığı gençlik kampını gerçekleştirmesi, Köln, Stuttgart ve Ulm da köylülerimizle ortak toplantıların yapılması, TV10 da köyümüz ve derneğimizi tanıtan programlara katılması, Brüksel de Dersim Konfersansı ortak yürütme çalışmalarına katılması, siyasi tutuklu köylülerimizle maddi dayanışma, Frankfurt ta 4.Dersim Kültür Festivali organizsasyonuna katılması, inanç bazında Hızır Cem gecesi düzenlemesi, Sitemiz de hiç bir aksaklık gösterilmeden köylülerimiz ve Kurmeşli dostarın bir sesi olmaya devam etmesi, bölgesel olarak yapılan çeşitli etkinliklere katılması ve son olarak ta iki günlük köyümüzde 6.Kurmeş Şenliğini gerçekleştirmesi kayda değer çalışmalar olduğuna inanıyorum. 
Bu çalışmalarımıza manevi ve maddi olarak katkılarını esirgemeyen tüm köylülerimize ve kurmeşli dostlara teşekkür etmek isterim. 
Bu etkinlikler kollektif bir çalışmanın sonucu olduğuna ve gelecekte de böyle ortak çalışmalara daha da fazla özen gösterileceğine inanıyorum.
Kurmeş Derneği başkanı olarak, benden önceki dernek başkanı arkadaşlarım la farklı bir durum olmayacak, şimdiye kadarki kollektif çalışmamız bundan sonrada aynı anlayışla yürütüleceğine inanıyorum.
Bu dönemki çalışmalarımızın merkezine, köyümüzü, köylülerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız ve ulusal kimlik ve inancımıza ağırlık verilmesi, ayrıca yaşadığımız ülke halkı ile toplumsal uyuma özen gösterilme çabası içerisine girme tavsiyesinde de bulunacağım. 
Her Kurmeş Dernek üyesi, kendisini Kurmeş derneğinden sorumlu tutmalı, kaldığı kente ve bölgesinde doğru gördüğü her etkinlikte ( yönetim de bulunan bir iki arkadaşın bilgisine sunulma kaydı ile) Kurmeş Derneği adına inisiyatif içerisine girmelidir.
Her Kurmeşlinin ve Kurmeşli dostlarının ister dernek üyesi olsun, ister olmasın görüş, önerileri ve eleştirilerine açık olduğumuzu bilmelerini isterim.
Bir kurum içerisinde güven temelinde çalışmalara ve bir birlerine güvenmelerine çok önem veriyorum. Karşılıklı güvenin yanında birde kontrol mekanizmasını kullanırlarsa daha iyi olacağına inanıyorum.
Ben arkadaşlarıma güveniyorum, çünkü ortak bağımız, kardeşlik, barış, demokrasi ve sosyal paylaşımcı olmamızdır.
Yeni yönetimin hepimiz için hayırlı olması umudu ile, hepinize sevgi selamlarımla.

Mehmet Yılmaz
Kurmeş Derneği başkanı