Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Zorunlu Aciklama

 Zorunlu Açıklama

Wiesbaden'de yapılan bir düğünde köylülerimiz arasında, iki köylümüz, birisi İlçemiz Pertek'e geçici olarak yerleşmiş iki Wan depremzede ailesine, birisi de Elazığ da fakir bir aile için köylülerimizden bireysel olarak para topladıklarına şahit olduk. İki köylümüzün bireysel olarak insancıl davranışı ve duyarlılığına bir şey söylediğimiz yok. Köylülerimiz de katkılarını sundular.
Yanlış gördüğümüz eksik gördüğümüz nokta şudur. Köyümüzün bir derneği vardır. Bugüne kadar, dernek olarak mağdur durumda olan aile ve kişilere dernek olarak yardımımızı sunmuşuzdur. Bireylerin yardım ve dayanışmalarını gönülden kutluyoruz. Bu yardımı insanlarımız arasından toplarken, örgütsel birlik ve beraberliğinizi göz ardı edip, sanki Kurmeş Derneği bu gibi yardımları yapmamış ve bu gibi yardımlara karşıymış gibi bir izlenime neden olan bu şahsi etkinliklerin dernek üstünde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Bunlar acaba Kurmeş Derneği Yönetim Kuruluna  bir öneri getirip, bu yardımı köyümüzün derneği adına yapamazlar mıydı?  Bu örgütsel birliğe karşı, örgütsüzlüğü ve bireyselliği ön plana çıkaran bir anlayıştır. Maddi destek veren köylülerimizin de onların bu bireysellik anlayışlarını onaylaması da  üzüntüyle karşılanacak başka bir durumdur. 
Kurmeş derneği olarak, bu güne kadar yaptığımız sosyal, politik, kültürel ve maddi dayanışmamızı hep Kurmeş köylüleri ve Kurmeş Derneği adına yapmışızdır. Buna da değer ve önem veriyoruz. 
Bireysel davranışlardan daha ziyade örgütsel birlik ve baraberliğimizin daha yararlı olduğuna inanıyoruz. Köylülerimizden talebimiz, örgütsel birlikten yana tavırlarını belirtmeleri ve buna uygun davranmalarıdır, . 
Dernegimiz ve köylülerimiz, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ciddiye alınıp değer veriliyorsa, şahısları ön plana çıkarmamızdan değil, örgütsel birliğimizden kaynaklı çalışmalarımızın öne çıkarılmasında görüyoruz. 
Önümüzdeki dönemlerde bu tür ego ve bireysel çalışmaları yapma yürütme yerine kuruma başvurarak dernek adına yapılmasını önemsiyoruz sizlerden de beklentimiz bu yöndedir. Saygı ve selamlarımızlan
 
Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu 
19.02.2012