Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

1937- 1938 Dersim katliamının Uluslararası mahkemeye taşınması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ederken halkımızın gösterdiği duyarlılık ve ilginin büyük olması çalışmaları dahada verimli hale getirmektedir. Kurmeş derneğinin imza kampanyasında bugüne kadar binin üzerinde imza toplaması diğer kurumlarında bu alanda aktif çalışmaları bu dava için çok önemli bir noktadır. Dersim Katliamı’nın aydınlatılarak halkımızın yaşadığı tarihi haksızlığın ortadan kaldırılması, bir nevi de olsa yaraların sarılması ve mağduriyetin giderilmesi için bu girişim önemli bir adımdır.

Özellikle hukuksal anlamda yapılan çalışmalar dikkate değerdir. Davanın yürütülmesi için uluslararası alanda çok önemli tecrübe ve deneyim sahibi olan ABD’li Yahudi kökenli avukat Barry Fisher’in yanı sıra Türkiye’de İnsan Hakları savunucusu Avukat Eren keskin ve Avukat Erdal Doğan görev almışlardır.

Halkımızı ve insanlık tarihini yakından ilgilendiren çalışmaları desteklemek için katılım ve katkı yöntemler çok çeşitlidir. Özellikle süreci aydınlatmaya yarayacak delillere, kanıtlara ihtiyaç var. Örneğin etrafımızda bu katliamı bizzat yaşamış canlı tanıkların açılacak davaya katılımlarını sağlamanın hukuken büyük bir etki yapacağı bilinmektedir. Benzer biçimde döneme ilişkin yazışmalar, anlatımlar, ağıtlar, toplu mezarlar gibi hemen her veri büyük bir anlam ifade etmektedir.
 
Gerek hukuksal sürecin devam etmesi, gerek verilerin derlenip toplanması, gerekse diğer ek çalışmaların yürütülmesi için finansal destek büyük önem arz etmektedir. Davanın ciddiyeti ve uluslararası boyutu nedeniyle çok ciddi giderlerin olacağı bilgimiz dahilindedir.Bu anlamda tüm dersimlilerler birlikte siz köylülerimizin ve dernek üyelerimizin bu çalışmalara aktif hertürlü katkı sunmanızı bekliyor çalışma yürütecek arkadaşlarımıza yardımcı olacağınızı umut ediyoruz.