Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

HAYDI GENCLER SENLIKTE BULUSMAYA-Ayfer Ber

3 Nisan 2010 tarihinde Dernegimizin genc arkadaslarından  Aziz,Serdan,Onur,Ünal ve diger genc arkadasların katkılarıyla Dersim Kürmes Genclik Sölenininin startını verdiler.Genc arkadasların fedakar ve örnek davranısları bizleri cok ama cok onurlandırmakta.

Burda dogup büyüyen iki kültür arasında kalan kendi dilini,kültürünü tanımıyan ve aynı zamanda kendini iki kültür arasında bulan bunun cezasını  agır ceken cok gencimiz bunun sonucunu agır bedellerle ödemekte.

Avrupanın renkli gece yasamı,uyusturucu,eroin,icki ve bagımsız yasamı yanlıs kullanan o kadar cok genc arkadasımız varkı bunlara hala ulasamadıgımız,kazanamadıgımız ve anlayamadıgımız icin her bir insan ve kuruma cok  görev düsmekte.

5 yıldır yapmıs oldugumuz Kürmes senliklerimizde genc arkadaslarımızlada bulusma   tanisma olanagımız oldu.Bir cogu 3 günlük etkinliklerimizde tanısma,tartısma,gezme olanagı buldular.Bu seneki senligimizde genclerin yaptıkları tanısma toplantısında en cok hosuma giden genclerin kendilerini tanıstırırken anne,baba, dede ve ninelerinin isminide söylemeleriydi.Polat Durmus´un oglu kendini tanıtırken" dedem Hayderi Uske "ben onun tornuyum deyince cok  hosuma gitti.

Simdi bu gencler ve bizimde katkılarımızla yapacakları genclik senliginde egitim,kültür ve eglenceyi birlestirerek güzel bir organizasyona imza atacaklar.

Bizlere düsen onların bu güzel etkinliklerini güclendirmek ve tüm herkesi oraya seferber etmek.Program ve konusmacıların yanı sıra süpriz sanatcı ve genc yeteneklerinde yer alacakları senlikte herkesin mutlaka cocuklarını getirmelerini,genc arkadaslarında tüm arkadaslarını getirmeleri gerekiyor.Böylelikle  gelecek calısmalarımızdada daha cok genc arkadasın yer alacagına  adım kadar eminim.Yeterkı herseyı dogru yapalım ve dogru yapsınlar. Simdiden tüm Kürmeslileri  ve dostlarını 3 Nisanda Köln´deki Genclik Söleninde Bulusmaya gencleri anlamaya ve destek vermeye cagırıyoruz.Genclik bizim gelecegimiz...Gelecegimize sahip cikalım...Haydi Kürmesliler Genlik Senliginde BULUSMAYA.......

Saygilar.

Kürmes Dernek Baskani-Ayfer Ber