Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

'HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY VAR'

İstanbul Valiliği'nin kararıyla Bakırköy Cezaevi'nin çevresinde adeta OHAL uygulanıyor. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve bir grup BDP'li ile avukatların dünden beri sürdürdüğü açlık grevi gerekçesiyle Bakırköy Cezaevi kuşatma altında.

Cezaevine giden yolu panzer ve çevik kuvvetle kapatan polis, girişlere izin vermiyor. Bayram görüşü için cezaevine gelen aileler de, uzun süre bekletiliyor. Aileler listeye göre, ayrıntılı üst aramasının ardından içeriye alınıyor. Cezaevinin yanında bulunan hastanelerde çalışanlar da, üstlerinde nöbet çizelgesi ya da personel kartı olmaması durumunda kontrol noktasından geçirilmiyor.

GAZETECİLERE DE YASAK

Açlık grevi eylemini izlemek için cezaevinin önüne giden gazetecilere de aynı yasak uygulanıyor. Polis yetkilileri, valilik kararıyla, milletvekili ve avukat dahil kimsenin cezaevinin önüne alınmayacağını söyledi.

Bir günlük açlık grevi yapmak için cezaevinin önüne giden sanatçı Ferhat Tunç da içeriye alınmadı. Tunç, uzun süre polis ile tartışırken, milletvekili Tuncel de polis yetkilileriyle Tunç'un cezaevinin önüne alınması için konuştu. Ancak, polis yetkilileri valilik kararıyla kimsenin alınmayacağını tekrarladı.

'HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY VAR'

.

.

ETHA'ya açıklama yapan Tunç, bayramda halka kutlanacak bir şey bırakılmadığını söyledi, "600'e yakın insanın bedenini ölüme yatırmış olması bu bayramı çok daha anlamsız hale getirdi. Bu bayramı, insanların hayatlarını kurban ettiği bir bayram olmaktan çıkartmak için mutlaka herkesin yapabileceği bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. Polisin dünkü saldırısını protesto eden Tunç, "Hükümet bir an önce adım atmalı, talepleri karşılayarak, ölümlerin önüne geçmeli" dedi. Daha sonra cezaevinin önünden ayrılan Ferhat Tunç, BDP Bahçelievler ilçe binasındaki açlık grevi eylemini ziyarete gitti.

MÜZAKERE, GERÇEK BAYRAM HEDİYESİ OLUR'

Polis noktasında ETHA'ya açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de, dayanışma açlık grevini 2. gününde devam ettirdiklerini belirtti, "Kürtler bu açlık nedeniyle bayram kutlamıyor. Biz birkez daha bu bayram vesilesiyle açlık grevinde olan arkadaşlarımızın taleplerinin kabul edilmesini, Kürtlere gerçek bir bayram hediyesi verilmesini, derhal müzakerelerin başlatılmasını istiyor. Ancak böyle bir şey Türkiye halklarına gerçek bir bayram hediyesi olur" diye konuştu.

Tuncel daha sonra cezaevinin önüne giderek, eylemine devam etti. 14 kişi dünden bu yana cezaevinin önünde açlık grevinde. Eylem Cumartesi gününe kadar sürecek.

YARIN EYLEM VAR

Bu arada BDP, yarın saat 12.00'de Bakırköy Cezaevi'nin önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. (etha)