Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pozantı mağdurundan intihar girişimi

Pozantı vahşetinin ortaya çıkmasından sonra serbest bırakılan çocuklardan birçoğu yeniden tutuklanırken, dışarıda kalan çocukların yaşadığı travmalar ise sürüyor. Pozantı Cezaevi’nden yaklaşık iki ay önce tahliye olan 24 yaşındaki B. E., 4. intihar teşebüssünde bulundu. Adana’da yaşayan B. E., 4. kattan atlayarak hayatına sor vermek istedi. B.E.’nin hayati tehlikesi sürüyor.
Pozantı Cezaevi’nde taciz ve tecavüze uğrayan çocuklardan biri olan B.E., 4. kattan atlayarak intihar etti. Adana Numune Hastanesi’ne kaldırılan B.E.’nin, hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Pozantı Cezaevi’nde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarının gazetemiz ve DİHA tarafından açığa çıkarılmasının ardından, cezaevinden serbest bırakılan çocukların çoğu tekrar gözaltına alınarak, tutuklanmıştı. Dışarıda kalan çocuklar da yaşadıkları travmanın etkisinde kalarak yaşamlarına devam etmeye çalışıyordu.

Yaklaşık 2 ay önce Pozantı Cezaevi’nden tahliye olan 24 yaşındaki B.E., Adana’nın Şakirpaşa semti Obalar mahallesinde bulunan amcasının evinin 4. kattından atlayarak intihar etti. B.E.’nin kuzeni Murat E.’nin verdiği bilgilere göre; kuzeni yakalandığında 7 ayı aşkın Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde tutuldu. Sonra götürüldüğü Pozantı Cezaevi’nde 15 gün kaldıktan sonra tecavüz skandalının ortaya çıkması ile serbest bıraklıldığını söyleyen E., “Kuzenim gece saat 03.00’da bırakıldı. Kendini kaybetmişti. Kendi kendine gülüyordu. Dün gece amcası Ferhan E.’nin evine gitmiş. Öncesinden tanıdığı tüm mahalleliden helallik istemiş. Amcasının 4. kattaki evinin balkonundan kendisini aşağı bırakmış. Doktorlar, B.E’nin ciğerinin patladığını, kaburgalarının kırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu ifade ediyor. B.E.’nin Adana Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki tedavisi sürüyor.