Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

İspanya’da bir belediye başkanı: Robin Hood

İspanya’da hükümetin kemer sıkma politikasına karşı isyan bayrağını açan Belediye Başkanı Juan Manuel Sanchez Gordillo, kimilerine göre kahraman, kimilerine göreyse bir hırsız.

 Marinaleda Belediye Başkanı Juan Manuel Sanchez Gordillo (60), partidaşlarıyla birlikte marketleri yağmalıyor, gıda maddelerini yoksullara dağıtıyor ve şimdi de halkı örgütlüyor…      

Son olarak, krizin işsiz bıraktığı yüzlerce Endülüslü, “Finans dünyasının çıkardığı krizin bedelini bize ödetmeyin” demek için yürüdü.

İspanyolları seslerini yükseltmeye davet eden Gordillo, “Bizi yönetenler, kesintilerin insan hayatını nasıl etkilediğini görsün. Ekonomik durgunlukla birlikte halk perişan. Yetti artık demenin zamanı geldi” dedi.

Halka birlikte marketleri yağmaladı

Marinaleda’da 1979′dan bu yana art arda belediye başkanı seçilen 60 yaşındaki Gordillo aslında bir halk kahramanı. Robin Hood lakaplı başkan, iki hafta önce çevre kasabalardaki süper marketlerin yağmalanıp ürünlerin fakirlere ve gıda bankasına dağıtılmasını sağlamıştı.

 Onlarca aktivist temel gıda maddelerini sepetlere doldurup marketlerden para ödemeden çıkarken, Gordillo otoparkta bekleyip onlara hoparlörle destek olmuştu.

Halka ucuz ekmek ve gıda

Solcu belediye başkanı, 30 yıldır bölge halkına ucuz emlak ve gıda sağlama çalışmalarıyla tanınıyor. Gordillo’nun halkın nabzını tutmak için, sık sık dar gelirliler için oluşturulan kamplarda konakladığı da biliniyor.