Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BANGKOK SULAR ALTINDA KALDI

Son 50 yılın en büyük sel felaketi ile boğuşanTayland’da, BaşbakanYingluk Şinavatra, sel suyu altına yaşam mücadelesi veren Bangkoklular’a eşyalarını yüksek yerlere koyma çağrısında bulundu.

Başkentteki kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan ve incelemelerde bulunan Şinavatra, büyük bir kısmı su altında kalan Bangkok’ta en kısa zamanda durumun kontrol altına alınacağını belirterek, Bangkok’ta felaketin büyümesini önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat kent, suların denizle buluştuğu son noktada bulunuyor.” dedi.

Deniz seviyesinden sadece iki metre yüksekte bulunan Bangkok’ta, özellikle kentin iç kısımlarında kalan ilçeler, su altında kaldı. Yüzlerce ev ve iş yeri büyük zarar gördü.

Vatandaşlar, sel suyunun evlerine ulaşmasını engellemek için nehir kenarlarına kum torbalarıyla barikatlar kuruyor.

Ülke genelinde 2 milyondan fazla kişinin etkilendiği muson yağmurlarının yol açtığı sellerde, ölenlerin sayısı ise 342’ye yükselmiş durumda.

Binlerce insan evlerinden tahliye edilirken, ülkedeki tarım alanları, okullar ve tapınaklar zarar gördü. Selin yaklaşık 4 milyar dolarlık bir hasara yol açtığı tahmin ediliyor.