Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Wall Street İşgalcileri’ne ‘parkı boşaltın’ çağrısı

Yüzlerce eylemcinin dört haftadır çadırlar kurarak faaliyet merkezi haline getirdikleri parkın sahipleri tarafından alınan karara gerekçe olarak parkın temizlenmesi gerektiği gösterildi.

Wall Street başta olmak üzere Amerikan finans sistemine karşı eylemlere öncülük eden Zuccotti parkındaki protestocular ise parkın boşaltılması kararını harekete darbe vurmak amaçlı bir taktik olarak değerlendirdiler.

New York emniyetinden yapılan açıklamada ise polis birliklerinin parkın boşaltılması sırasında hazır olacağı belirtildi.

Parkın mülkiyetine sahip olan Brookfields şirketinden yapılan açıklamada, parkın bazı bölümlerinin temizlik amacıyla kapatılacağı, temizlik sonrasında ise yeniden açılacağı bildirildi.

Şirket, parkın yeninden açılmasının ardından kamp yapmanın ya da parkta sabahlamanın mümkün olmayacağını belirtti.

Zucotti parkında bulunana eylemcilerin koordinasyon grubunun internet üzerinden yaptığı açıklamada Cuma günü yerel saatle altıda parkında boşaltılmasına engel olunması destekte bulunulması çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayıca parkı temizlik bahanesiyle boşaltma kararının New York belediye başkanı Michael Bloomberg’in önceki eylemleri bastırmak için kullandığı bir taktik olduğu söylendi.

Öte yandan eylemciler parkın temiz olmadığı gerekçesiyle kapatılacak olmasına tepki gösterdiler.

Eylemcilerden, AP haber ajansına konuşan işsiz öğretmen Emilio Montilla, parkta eylemcilerin her gün düzenli olarak temizlik yaptıklarını ve şimdiye kadar tanık olduğu en temiz eylemde bulunduğunu söyledi.