Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dünyanın Parasının Tepesindeki Kadın

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yeni başkanı, Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde. Eski Başkan Dominique Strauss-Kahn'ın istifasına sebep olan tecavüz girişiminin ardından karışan IMF'nin, Lagarde'a güveni tam. Oy birliğiyle seçilen yeni başkan, görevine 5 Temmuz'da başlayacak ve beş yıl boyunca başkanlık koltuğunda oturacak. Kulislerde Lagarde'ın seçileceğine büyük ihtimal veriliyordu. Lagarde, IMF'nin ilk kadın başkanı olacak.

Christine Madeleine Odette Lagarde'la tanışın

1956 yılının Ocak ayında Normandiya'da doğdu. Dört çocuklu ailenin tek kızıydı. Çok çalışkandı. Akademisyen olan babasını kaybettiğinde 17 yaşındaydı. Eğitimini sürdürmek için Amerika'ya gitmeye karar verdi. American Field Service (AFS)'den burs kazandı. Okula devam ederken, daha sonra Bill Clinton'ın Savunma Bakanı olacak olan William S. Cohen'in yanında staj yaptı. Böylece, politik hayatı küçük yaşlarda başlamış oldu.

Fransa'ya dönünce Siyaset Bilimi okudu. Paris 10'da (Nanterre) İngilizce ve Hukuk master'ı yaptı. Sosyal hukuk konusunda uzmanlaştı. 2002'de Avrupa Wall Street Journal tarafından dünyanın en başarılı beş iş kadını arasında gösterildi. Uluslararası hukuk firması Baker & McKenzie'nin Paris bürosuna avukat olarak 1981 yılında katıldı ve 1999-2004 tarihleri arası ilk kadın başkan olarak tarihe geçti.

2007'de Fransa'da, François Fillon, hükümetinde Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanı, daha sonra Dominique de Villepin hükümetinde Tarım, Balıkçılık ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 2009 yılında Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü 17'inci kadını seçildi. Lagarde, aynı zamanda profesyonel bir yüzücü ve iki çocuk annesi.

Strauss-Khan skandalı

IMF Eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın istifasına sebep olan olay, Mayıs ayında New York'ta gerçekleşti. 62 yaşındaki Khan, otelde odasını temizleyen 32 yaşındaki kadın görevliye cinsel saldırı ve tecavüz girişimiyle suçlanıyor. Eski Başkan iddiaları reddediyor ama kurumun imajına zarar vermemek için istifa ettiğini belirtiyor. Yargılama süreci devam ediyor

kayan.Bıanet