Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

AvEG-Kon 1. İşçi Konferansı'nı gerçekleştirdi

Stuttgart - Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Avrupa’daki göçmen emekçileri yaşadıkları ülkelerin sınıf mücadelesine katılımını sağlamak amacıyla, 28-29 Ocak’ta iki gün süren 1. İşçi Konferansı’nı gerçekleştirdi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde toplanan konferans, trafik kazası sonucu yaşamını yetiren, ESP’li Rezzan Kotil şahsında yapılan saygı duruşuyla başladı. AvEG-Kon adına yapılan açılış konuşmasında, konferansın amacı ve hedefi anlatıldı. Göçmenler yaşadıkları ülkelerin, emekçi ve işçi sınıfının organik bileşeni olarak, artık gelinen aşamada yürütülen mücadelenin asıl unsurları olarak rolerini oynamaları gerektiği vurgulandı.

Kapitalist krize ve kesintilere karşı işçi, emekçi, ezilen emekçilerin, kadın ve gençlerin mücadele arzu ve isteğinin geliştiğine dikkat çekildi. Böyle bir süreçte 1. İşçi Konferansı’nın tarihi bir öneme sahip olduğunun belirtildiği konuşmada göçmenlerin artık gelişen mücadeleyi seyretmekten kurtulmalarının zorunlu ve kaçılınmaz olduğu ifade edildi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılan konferans, “Kapitalizme karşı sınıf bilinciyle örgütlen, Geleceğini kazan” şiarıyla toplandı. Almanya’da, İsviçre’de, Fransa’da, İngiltere’de, Hollanda’da ve Belçika’da 100 aşkın göçmen emekçinin katıldığı konferansta, göçmen işçilerin yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı ve yürünmesi gereken rota belirlendi.

İki gün süren konferansa, Almanya’da AGİF, Fransa’da ACTİT, İngiltere’de GİK-DER, İsviçre’de İGİF, Hollanda’da VEKSAV, Belçika’da EGK üyelerinin yanısıra, MLPD, SKB, YoungStruggle ve Örgütlü Komünistler Biriği-Fransa temsilcileri katılım sağladılar.

2007’de başlayan ve dünyayı saran mali kriz, Avrupa’da işçi sınıfı ve göçmenlerin durumunun yoğunca değerlendirildiği konferansta, ayrıca Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa’daki revizyonist sistemin yıkılmasından sonra, sosyalizme ve sosyalist değerlere yönelik Batı Avrupa’da gelişen ideolojik saldırıyla paralel olarak, işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına saldırı olduğu tespiti yapıldı.

Konferansta, işçi sınıfının kapitalist sistemden kurtuluş mücadelesinin koşullarının bugün dünden daha elverişli olduğu, Marks’ın haklılığını daha geniş kesimlerin kabul ettiği, sınıf çalışmasına karşı ilgisizliğin ideolojik zayıflıktan kaynaklandığı da yapılan tespitler arasında yer aldı.

AvEG-Kon, konferansta verimli tartışmaların yürütüldüğünü, eğitici, öğretici ve yol gösterici olduğunu belirtiyor. Sınıf çalışması yürütürken, nelere dikkat edilmesi ve ne yapılması gerektiği tespit edildi. Konferans sonucunda sınıf çalışmasını yürütmek için, yeni yönetim seçildi ve enternasyonal marşıyla konferans bitirildi.

ANF NEWS AGENCY