Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadınlardan Düzgün Baba ziyareti

 Düzenlenen ziyarete ilişkin Tunceli Belediyesi Web Sitesi’nde yapılan açıklamada, “ Kadınların yaşam içerisinde sıkıntılarını bir nebzede olsa rahatlatıp iç dünyalarındaki duygularını kültürel ve tarihsel miras çerçevesinde bir araya getirip ortaya çıkarmak için bu ziyaret gerçekleştirildi. Bu etkinlikler ile kadınlarımızın kendilerine olan güvenini ve kendileriyle olan sorunlarını çözme yolunda önemli bir adım atacağını düşünüp, kadınların kendini ifade etme, sosyal, çevresel ve ailevi sorunların çözme konusunda da kararlı adım atmaları ve bu özgüveni kendilerinde hissetmeleri için bir ön ayak olmasını bekliyoruz.

kadinlar_ic.20121006184101.jpg Kadınlara yönelik projelerin hayata geçmesi için birçok çalışma yapan belediyemiz, kadınlarımızın sosyalleşmesi ve rehabilite olmasına da imkan sağlıyor. Bu kapsamda Belediyemizin Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi bünyesinde düzenlenen ''Kutsal mekan Düzgün Baba'ya ziyaret''adlı gezi düzenlendi. Çok sayıda kadınlarımızın katılımıyla gerçekleşen ziyarette kadınlarımız ziyarette mumlarını yakıp dualarını edip, niyazlarını dağıttılar. Kurum sosyologumuz ve hemşiremiz eşliğinde gerçeklesen ziyarete katılan kadınlarımıza  'Düzgün Baba‘nın tarihi, inancı ve Dersim üzerindeki önemini hakkında bilgiler verildi” ifadelerine yer verildi.

Ziyarete katılan kadınlar da kutsal mekana düzenledikleri gezinin kendilerine moral ve motivasyon anlamında iyi geldiğini belirtti.