Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Binlerce İnsan Kurmeşte Buluştu

3-4 Ağustostasta Kurmeşte yapılan festivalde binlerce insan buluşmanın coskusunu hep birlikte yaşadı.Festivalin ilk gününe 8 bin,2 gün ise 4 bin  kişi katıldı.

Saat 11.de mezarları ziyaretle başlanıldı.Nurhan ve Özgürün mezarını ziyaret eden kitle daha sonra Ağbaba turbesinde buluşarak kadınlar semaha durdu.

Festival boyunca 3  panel yapıldı.Panellere Dersim Belediye başkanı Edibe Şahin,Dr.Asuman Öz,Dr.Diren Gürbüz,Haydar Ber,Şerif Kurt,Münever İltemur,Hıdır Güneri,Sevim Öz konuşmacı olarak katıldılar.Panellere yogun ilğinin gösterilmesi en çok dikkat çeken yandı.

Basının yoğun ilği gösterdiği festivalde dernek başkanı Ayfer Ber,Pertekliler dernek başkanı Nihat Öz,Dersim belediye başkanı Edibe Şahin,Pertek belediye başkanı Kenan Çetin,Hozat belediye başkanı Cevdet Konak,eski Dersim milletvekili Şereffetin Halis,Köy muhtarı  Şerif Kurt birer konuşma yaptı...2 gün boyunca birçok siyatçi,sanatçı,demokratik kitle örgütü temsilcileri katılım sağlıyarak iyi bir dayanışmada bulunuldu..

 Festivalde Ferhat Tunç,Erdoğan Emir,Zele Mele,Memet Ekici,Şengül Pak,Kurmeşli Ayşe,Semi Ber,Diyar,Ayfer Düzdaş,Rojhıldan ,Erkan ve Dilan, süpriz sanatçılar yer aldı..

Çocuklar için 2 gün boyunca etkinlikler örğütlendi.

1 Ağustosta yapılan futpol turnuvasında 1ci olan Zevrek,2ci Kurmeş ve 3 cü takım olan Akdemire madalyaları verildi.

festivalle ilgili detaylı heberleri ilerki günlerde sizlere aktaracağız.....