Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

DERSİM‘DE OLAYLI BİR MAYIS

 Hasan Aslan/DERSİM/  Sabahın erken saatinde başlayan bir mayıs canlılığı saat 11:30 da miting alanında buluşmaya dönüşmeye başladı.  KESK, DİSK, Eğitim SEN, BDP, EMEP, ESP, Partizan ve DHKP’in olusturduğu platformda kurumlar sırasıyla miting alanında yerlerini, almaya başladı, ancak Partizan grubu kontrol noktasına geldiginde polis aramasına karşı gelinmesi sonucu  gerginlik yaşandı.

            Gergin olan polis, o kısa tartışmayı gaz bonbalarıyla yanıtladı. 3500-4000 civarında katılımcının bulunduğu miting alanı bir anda ana/baba gününe döndü. Gaz bonbalarının etkisi insanları panige sürükledi, limon satıcıları yine polise dua etti. Seyit Rıza Parkı bir mayısı bir şenlik havasında bu yılda kutlayamadı. Kitlenin kararlı tutumu sayeside polis amiri kontrol noktalrını terk etmeleri için emir verince polis çekildi ve bir mayıs etkinliği kaldığı yerden devam etti.

            Dersimliler bu yılda bir mayısı özgür bir şekilde kutlayamdı. Açılımlar ülkesi Türkiye’de  açılım anlayışı alanlarda açılamadı, alanlar açılım anlayışına dar geldi.