Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BDP eski milletvekili Halis'e 15 yıl hapis cezası

DERSİM (DİHA) - Milletvekili olduğu dönem ile ilgili hakkında dava açılan BDP Dersim eski Milletvekili ve PM üyesi Şerafettin Halis, mahkeme tarafından 15 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Milletvekili olduğu dönemde farklı tarihlerde yaptığı 10 konuşma nedeniyle hakkında dava açılan BDP Dersim eski Milletvekili ve PM üyesi Şerafettin Halis'in yargılandığı davanın karar duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Örgüte üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Halis'in katılmadığı duruşmada müdafisi Av. Hasan Doğan hazır bulundu. Konuşmaların "ifade özgürlüğü" kapsamında yapıldığını belirten Doğan, müvekkilinin beraatına karar verilmesini talep etti. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti Halis'i yaptığı 7 farklı konuşma nedeniyle "Örgüte üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 15 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
Halis: Karar hukuki değil
Mahkeme tarafından verilen hapis cezasını değerlendiren Şerafettin Halis, hakkında açılan davaların tümünün hukuki olmadığını söyledi. Konuşmaların içeriğine değinen Halis, "'Bu ülkede akan kan artık durmalıdır. Bu kanın durması için tarafların masaya oturması gerekir. Kürt tarafının muhatabı Sayın Öcalan ve PKK'dir' ifadelerini kullandığım için cezalandırıldım" dedi. Sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna işaret eden Halis, buna rağmen farklı tarihlerde yaptığı her konuşma için mahkemenin kendisini cezalandırdığını kaydetti. Halis aldığı cezayı avukatı aracılığı ile temyiz edeceğini kaydetti.