Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Halkların Demokratik Kongresi’nden insan zinciri

Halkların Demokratik Kongresi Dersim Yürütme Kurulu, son zamanlardaki gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek ve Roboski’de hayatını kaybeden 35 sivil için insan zinciri oluşturdu.

Halkların Demokratik Kongresi Dersim Yürütme Kurulu’nun çağrısı üzerine Tunceli Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında BDP Eski Milletvekili Şerafettin Halis ile Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de bulunduğu yüzlerce kişi buradan “Barış ve Adalet İçin Sen de bir Ses Çıkar” pankartıyla Belediye Yer altı Çarşısı üzerine kadar yürüdü.

Burada yürütme kurulu adına bir açıklama yapan Hüsniye Mavi, “Biz Halkların Demokratik Kongresi Dersim bileşenleri olarak bazen barış için, bazen özgürlük için bazen emek için bazen eşitlik için; kısacası o günün koşullarında özellikle üzerinde durulması gereken hangi konu öne çıkıyorsa, onu gündemleştireceğiz. Bu sorunlar etrafından toplumun en geniş kesimlerini adalet için bir ses çıkarmaya çağırıyoruz” dedi.
insanzinciri_ic1.jpg
BDP Eski Milletvekili Şerafettin Halis de yaptığı konuşmada, hükümeti kendisine muhalif olan herkesi sindirmek, korkutmak ve tutuklamakla suçladı.
Açıklamanın ardından yüzlerce kişi el ele tutuşarak Cumhuriyet Caddesi’ni bir süreliğine trafiğe kapattı.
insanzinciri_ic2.jpg
Boyunlarına harf şeklinde “Roboski Katliamını Lanetliyoruz” yazısı asan kitle, eylemin ardından sessizce dağıldı.