Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Sivil ölümlerine Dersimden tepki

Şırnak sınırında meydana gelen olayda, kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan 36 sivil vatandaşın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava saldırısı sonucu yaşamlarını yitirmesi üzerine Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi,  hayatlarını kaybeden vatandaşlar için pankarta 36 karanfil asarak Ak Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti.

Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte sloganlar atıldı. Ak Parti İl binasına önüne gelen grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, yapılanın bir katliam olduğunu söyledi.
 
Benzeri durumların daha önce de yaşandığını dile getiren Söylemez, “ Kürtlere ve diğer farklılıklara yaptıklarınızı gizlemeye ve manipüle etmeye çalışıyorsunuz. Daha ne kadar gizleyeceksiniz? Eğer bu devlet kendi geçmişiyle yüzleşmezse gelecekte olacak katliamların önüne geçemez. Bu temelde dün yaşanan katliamın tüm boyutları açığa çıkarılmalı ve sorumlular cezalandırılmalıdır” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.