Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim Gazetesi Bayilerde

 

Gazetenin manşetinde Atatürk ve Dersim gerçeği sorgulanıyor.
Halk arasında ki Atatürk ile ilgili efsaneler ve gerçekler irdelenirken gazetenin manşetini oluşturan ”Seyit Rıza asılırken Atatürk orda mıydı?“ sorusu soruluyor.

Konu ile ilgili olarak Ferhat Tunç,Hüseyin Ayrılmaz Dersim gerçeğini irdeleyen diğer yazıları ile yer alıyor.

Tutuklanmaları ulusal ve uluslar arası kamuoyunun gündemine oturan Ragıp Zaraakolu ve Büşra Eraslan ile ilgili Fadıl Öztürk’ün açık mektubu gazetenin önemli yazılarından.

Geçen sayı önemli bir tartışma yaratan Nesimi Aday’ın” Nuri Dersimi’ye neden saldırıyorlar “ yazısının ikinci bölümünü gazetede bulabilirsiniz.

Gazetenin Aralık sayısının diğer bir ana gündemi ise Maraş katliamı.
Konu ile ilgili olarak prof. dr İrfan Açıkgöz ve Can Kasapoğlu’nun yazıları yer alıyor.

Kasım ayında hayatını kaybeden Ahmet Kaya’ da unutulmamış.
Aykan Erden yazısında Ahmet Kaya’nın yaşamını ve süreci anlatıyor. .

 Kızılbaş- Alevilik sayfasında Turabi Saltık “On iki imam ve muharrem orucunun” tarihçesini yazarken , Ali Kalik ise Alevilerin statüsü konusunu irdeliyor.

 Kültür sayfasında sevilen kalem Ö.Enver Bulut’un ,Meral Aradağ yazılarıyla yer alırken , Kızılbaş sergisi ve “Gelecek uzun sürer” film değerlendirmesini bulabilirsiniz.
 
Gazetenin büyük ilgi gören,Kırmancki sayfasında ise yazılarıyla Daimi Doğan Muzaffer Ceylan ve Kamer Söylemez yer alıyor.

 Aralık sayısında ayrıca Seyit Rıza anmalarıDersim 38 ile ilgili yapılan açıklamalar ve Dersim’deki demokratik tepkiler yer alıyor.

 Yerel bir gazete olmasına rağmen zengin içeriği ve geniş yazar kadrosuyla dolu dolu bir gazete olan Dersim gazetesi mutlaka okunmalı.