Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

İl Başkanı Güneş, “parti feodal yapıya doğru gidiyor”

İl Başkanlığı görevinden istifası istenen ancak istifa etmemekte direnen CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş, partinin ilde aşiret bazlı bir yapılanmaya doğru gittiğini ileri sürdü.

Geçtiğimiz Pazartesi günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap tarafından arandığını ve istifa etmesinin istendiğini belirten İl Başkanı Hüseyin Güneş, “Ben de başarılı bir il başkanı olduğumu söyledim. Genel seçimlerde iki milletvekili çıkardığımızı ifade ettim. Kendiniz görevden alın ancak ben istifa etmeyeceğim dedim” diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kast ederek partili olmayanların genel seçimlerde aday yapıldığını belirten Güneş, “O zaman bu nedenle istifa etmek istedim. Ancak istifam genel başkan tarafından kabul edilmedi. Üç ay içinde ne değişti. Görevden alınmam halinde CHP içinde kalarak mücadele etmeye devam edeceğim. CHP’cilik oynayan biri değil 30 yıllık partiliyim” dedi.

Yeni il teşkilatını oluşturma görevinin Kılıçdaroğlu tarafından CHP Tunceli Eski Milletvekili Hasan Güyüldar’a verildiğini Güyüldar’ın da il başkanlığı için Eczacı Kemal Bozkurt’u önerdiğini dile getiren Hüseyin Güneş, “Yeni yönetim Onur Öymen’in konuşması dolayısıyla partiden istifa edenlerden oluşturulmak isteniyor. O konuşmadan sonra CHP’de ne değişti de bu insanları yeniden partiye istiyorlar” şeklinde konuştu.

 

Tunceli’de CHP’nin yerel yönetimlere genel başkanın aşiretiyle feodal bir tarzda gideceğini ileri süren İl Başkanı Hüseyin Güneş, “Sayın Genel Başkan çevresindekilerin yönlendirmesiyle hareket ediyor. Ancak unutulmamalıdır ki Tunceli’de tek aşiret yaşamıyor. Bu feodal zihniyetlerle bir yere ulaşmak mümkün değildir” dedi.