Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pertek’ten ikinci kamyon yola çıktı

Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, yaptığı açıklamada Van ilinde meydana gelen depremin ikinci gününden itibaren duyarlılık göstererek halkla, öğrencilerle, kurum personeliyle bir bütün olarak iki kamyon yardımı 24 saat içerisinde topladıklarını ve duyarlılığın hala devam ettiğini belirterek teşekkür etti.

Başkan Çetin, “Van’a belediye personeli olarak beş kişi gittik. Türkiye’nin her yerinden gösterilen duyarlılık çok güzeldi. Koordinasyon ve çadır gibi konularda kısmen olumsuzluk olsa da sağlık ekiplerinden, İl Afete, Belediyelerden, Sivil Topluma çok güzel bir dayanışma örneği sergileniyordu. Ülkenin kardeşliği, saygı ve hoşgörüsü kısa sürede yardımlaşmaya dönüşmüştü. Bunu bizzat bölgede gördük. İlçem adına; halkım adına Van halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi yerinde ilettik. İlçemizden toplanan çadır, battaniye, yorgan, soba, uyku seti, yağmurluk, çocuk bezi, çocuk maması, tüp, çay ocağı, su ve kuru gıda gibi iki kamyon dolusu malzemeyi yerinde teslim ettik” dedi.

Başkan Çetin, “Tüm halkımıza, özellikle ilimizde de 7’den 77’ye gösterdikleri duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Van depreminde hayatını kaybeden ailelere baş sağlığı, yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.