Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Sinan Köylüleri yol sorunlarının çözülmesini istiyor

Dersim  merkeze bağlı Sinan köyü ve mezralarında taşımalı eğitim gören öğrencileri taşıyan servis sürücüleri ve köylüler, bozuk yol nedeniyle zor günler geçiriyor.

Merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sinan Köyü yolunun bozuk olması nedeniyle ulaşımda büyük sorunlar yaşandığını belirten araç sürücüleri ve köylüler, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istiyor. Geçen yıl yolda, Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı ekipler tarafından çalışma başlatıldığını ancak stabilize malzemesinin iyi olmamasından ötürü araçlarda hasar meydana geldiğini ifade eden araç sürücüleri, köy yolunun bozuk olması nedeniyle ticari taksilerin de bu yolu tercih etmediklerini söylüyorlar. Sağlık ocağı bulunmadığı için hastalar için bazen ambulans çağırmak zorunda kaldıklarını, gelen ambulansın ise yol nedeniyle güçlükle köye ulaştığını belirten vatandaşlar, yol sorunun yaşamlarını olumsuz etkilediğini söylüyor.

Taşımalı eğitim gören öğrencileri taşıyan araç sürücülerinden Evrim Küçük ise; “Yolumuz uzun süreden beri çok kötü. Bozuk yol nedeniyle araçlarda büyük arızalar meydana geliyor. Kazandığımız parayı araçların tamirine harcıyoruz. Kış mevsiminde yolların açılmaması nedeniyle öğrenciler okula gidemiyor ya da karda yürümek zorunda kalıyorlar. Yetkililer gelip bu yolu görsünler o zaman bize hak verecekler. Bu yolun yapılmasını istiyoruz” dedi.

kaynak-Tuncelinin sesi