Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

"Bin Kişi Daha Gözaltına Alınacak"

Dün sabaha karşı gözaltına alınan dört kişi için BDP akşam saatlerinde basın açıklaması düzenleyerek yaşananları kınadı. Eylem sırasında konuşan BDP İl Başkanı Suat Demir, ne askerin ne polisin ne sivilin nede PKK örgüt üyelerinin bırakın ölmelerini, canlarının yanmalarını dahi istemediklerini söyledi ve 1000 kişinin daha gözaltına alınacağını savundu.

Bugün sabaha karşı yapılan bir baskınla Aysel Doğan, Nuray Atmaca, Nevin Balta ve Amber Kürtgözü  Bakıray  gözaltına alındı.

Gözaltılara tepki için saat 17.30 da bir basın açıklaması düzenlendi. Seyit Rıza Parkında bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Suat Demir,  Belediye Başkanı Edibe Şahin, hukukçular ve çok sayıda partilinin katıldığı eylemde gruba hitaben bir açıklama yapıldı.

BDP İl Başkanı Suat Demir, konuşmasında iktidara yüklenirken, başlatılan bu gözaltı hareketinin durdurulmasını istedi ve yapılan operasyonlarda zarar gören herkes için üzüldüklerini  söyledi. Ne askerin ne polisin ne sivilin nede PKK örgüt üyelerinin bırakın ölmelerini, canlarının yanmalarını dahi istemediklerini belirten Demir, Gültan Kışanak  ile yaptıkları bir görüşmede toplamda 400 kişinin tutuklandığını ve tutuklanacakların listesinde 1400 kişinin daha bulunduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü;  "Yani bu demek oluyor ki sırada 1000 kişi daha var ve bu kişiler arasında şuan bizden biri de olabilir."

Yapılan basın açıklamasının ardından Emniyet Müdürlüğü önünde slogan ve alkışlarla yürüyen grup, burada yaptıkları kısa süreli oturma eyleminden sonra olaysız şekilde dağıldı.