Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pertek’te eğitim ve kültür evi kuruluyor

Eğitim ve kültür evine duyulan ihtiyaca ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Avukat Kenan Çetin, “1980’li yıllarda üniversiteyi kazanan sayısında ciddi başarı göstermiş ve 1983 yılında Türkiye birincisi olmuş ilimiz şimdilerde sonuncu sıralarda bulunuyor. Bu durum ilçede ciddi anlamda sorgulanmış, demokratik kurum ve kuruluşların düşünce ve önerileri ile ilçemizde böyle bir girişimi başlattık” dedi.

Başkan Çetin,  13 Eylül tarihinde yapılan Belediye meclisi toplantısında bu konuyu da dile getirdiğini, şu anda mülkiyeti Belediyeye ait olan ve daha önceden Tapu Sicil Müdürlüğü olarak kullanılan yerin boşalması nedeniyle burayı PERTEK BELEDİYESİ EĞİTİM VE KÜLTÜR EVİ olarak kullanmayı önerdiğini, toplantıya katılan tüm meclis üyelerinin bu çalışmaya destek vermesi sonucunda hazırlanan yönetmelik oybirliği ile kabul edildiğini söyledi.

Konunun Halk Meclisi toplantısında halkla da paylaşılacağını kaydeden Çetin, “Bu konuda halkımızın gerek ayni gerekse de nakdi desteklerini isteyeceğiz. Öyle ümit ediyoruz ki ilimizin ve ilçemizin üniversite sınavlarında özlenen başarıyı yakalaması için gerekli desteği de alacağız” diye konuştu.