Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

5. Kurmeş Şenliği Çalışmalarımız Devam Ediyor

 5.Kurmeş şenliği çalışmaları ve şenlik hakkında köylülerimizin yanı sıra dernek yönetiminde yer alan yöneticilerimizin görüşlerini sorduk,düşüncelerini aldık.

Haydar Iltimur(Kurmeş Derneği 2. Başkanı)- 5.Şenliğimizin planladığımız şekilde geçeceğine inanıyorum çünkü Iyi ve kollektif bir çalışma yürütüyoruz.Buradaki köylü ve dostlarımızın temeniside bu çerçevede.Oradaki insanlarımızla üç gün boyunca zaman geçirip eğleneceğiz,hatta bu şenlik için köylülerimiz bir kaç gün önceden köye giderek belkide ilk defa uzun bir süre orda kalabalık bir şekilde kalacaklar ve köy bu şekildede şenlenecektir, çünkü Ilk defa bir Festival köyümüzde yapacagız.Bizlerde şenliğimizde ayrıca tüm yakın köylüleri ve Dersimlileri yanımızda görmek istiyoruz bu bizi onurlandırır.Dernegimizin 2. Başkanı olarak üzerime düşen tüm sorumlulukları üstleneceğim.Tüm herkesi özellikle gençlerimizi şenliğimize coşku katmaya bekliyoruz.

Ali Haydar Gürbüz(Genel sekreter):Bilindiği üzere şenliğimizin bu yıl köyümüzde yapılması kararını dernek yönetim kurulumuz bundan 10 ay önce almış ve o günden budüne kadar çeşitli çalışmalar yürütmüştür.Bu çalışmalara yalnız bizler değil aynı zamanda Türkiye metropollerine göç etmiş köylülerimiz ve köyde yaşayan gençlerimizde katılmış şenlik çalışmalarını yürütmüşlerdi,şimdide bu arkadaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmaları yürütmekteyiz.Yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini bugün köylülerimizin ve dernek üyelerimizin verdiği destekten yola çıkarak çok net bir şekilde olumlu olarak almakta ve bu destektende derneğimizin dahada güçlendiğini büyüdüğünü görmekteyiz. Bu 3 günlük buluşma köyümüzün tarihinde bir ilktir,ve tarihi bir öneme sahiptir bu tarihi anı yaşamak isteyen her köylümüzün hiçbir karşılık beklemeden bu çalışmalara yardımcı olmalarını ve ne olursa olsun bu buluşmaya mutlaka katılmalarını bekliyorum,bizlerle birlikte bu anı herbir köylümüzün ve dostlarımızın yaşamasını canı gönülden istiyorum. Sevgili başkanımıza bu anlamlı röportajlar için ayrıca teşekkür ediyorum.

 Abuzer Ber(DYK Üyesi)-Uzun bir zamandan sonra tüm köylülerimizin buluşması çok anlamlı.Derneğimize böylesi bir görevi üstlendigi için kendi adıma çok teşekkür ederim. Avrupa‘da yaşayan kürmeş’lilerin köydekilerle  buluşması,çocuk ve gençlerin biribirleriyle tanışmaları geldikleri yerleri unutmamaları o köyde geldigimizi bilmeleri a.ısından da çok önemli. Ben biletimi aldım ve heyecanla bekliyorum. Festivalde buluşmak üzere. Kendi toprağımızda yapılan bu festivale güçlü katılalım.

 

Hasan Meydan-Porz Alevi Kültür Derneginde yaptığımız toplantılarda bizleri  en iyi şekilde ağırlıyan yakın köylümüz Zeve´li olan Hasan Meydan’lada Festivalimiz hakkında düsüncelerini sorduğumuzda, „Derneğinizin Avrupa‘da bugüne kadarki çalışmalarını yakından takip ediyor ve sizi çok takdir ediyorum, 3 günlük etkinliklerinize katılmasamda katılan arkadaşların hepsinden çok coşkulu geçtiklerini dinledik. Sitenizi takip ediyoruz.Sitedede köydeki Festivalle ilgili haberleri yakında takip ediyorum.Ayrıca bu etkinliğinizi Dersim halkı için büyük bir çalışma olarakta algılıyorum.Hep birlik ve beraberlik için çalışma yürüten bir kurum olmanız çok önemli.Çok teşekkür ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Bizde Hasan Meydan‘a bize bu katkılarından dolayı cok teşekkür ederiz.

Yusuf Irmak(Genel Sekreter Yardımcısı)-Oradaki insan ve burdaki insanlarımızın buluşması önemli.Derneğimizin kurumsal yapısı bu çalışmalarla gerek oradaki insanların ve gereksede çevre üzerindeki etkisini önemli kılar.Buda Dernegimiz için artı değerdir.Düşündüğümüz planı en iyi şekilde gerçekleştirip köyümüzü ve derneğimizi dahada iyi bir yere taşıyacağımızı umut ediyor,şenlikte buluşmak dilegiyle tüm köylülerimi ve dostlarımızı bu vesileylede selamlıyorum .

 

Polat Durmuş(DYK Üyesi)-Aldığımız kararlar doğrultusunda genel anlamda şenliğimizin çalışmalarını yürütüyoruz,şenligin iyi bir ses getirecegini düşünüyorum.Bu getirilen sesinde Dernek yönetim kurulu,üye ve köylülerimizle daha iyi bir çalışma olacağını düşünüyorum. Bu bizler açısında köyümüzde bir başlangıçtır. Gelecek dönemde daha güzel coşkulu,neşeli çalışmalarla köyümüzü ve Dernek çalışmalarımızı daha iyi bir yere taşıyacağımıza inanıyorum.Beklenti olarak tüm herkesin desteğini almak istiyoruz.Birliğimizi daha da güclendirelim (birlikte güc doğar).

Haydar Uç-Şenliğin içeriğinin nasıl doldurulduğu önemli.Gelenek,görenek ve kültürümüze sahip çıkacağımız bir içerikle yapılması önemli. Kendi tarihsel değerini ve Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak önemli.Festival bunu hedeflemeli.Bunun dışında yapılacak bir Kürmeş Şenliği içi boş olur.Bize dayatılan yanlış tarih ve kimliğimizi red ederek gerçek tarihsel kimlik ve değerlerimize sahip çıkmak önemli.Bugün kaybolmakla yüzyüze olan geçmiş ve gelecek kuşaklar arasındaki bağı kurmaya hizmet edebilir bu şenlik.Güzel,coşkulu,birlik ve beraberliğe hizmet edici olması dileğiyle hepinize başarılar diliyor,simdiden tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum.

 

Fatma Turan(DYK Üyesi)-Şenlik için çok heyecanlıyım.Tüm köylülerimizin bir araya gelmesi çok değerli.25 yıldır Almanya’dayım.Bu şenlige katılacağım için çok çok coşkuluyum.Tüm herkesle buluşacağımız,aynı coşkuyu,aynı heyecanı,aynı duyguyu yaşayacağımız için çok sevinçliyim.

 

 

Gönül Durmuş(DYK üyesi)-Yıllar sonra köyümüzde şenliğimizle birlikte birlik,beraberliğin olması önemli.Elimizde gelen katkıyı sunacağız.Yıllar sonra oradaki insanlarımızı görmek çok önemli.Çocuklarımız şimdiden şenliğin havasına girdiler.Herkesi orada göreceğimiz için çok mutluyum.

 

 

Sultan Durmus-Iznimizi şenlik için ayarladık.Bu sene çocuklarımla birlikte şenliğe katılacağız.Gurur verici bir şey köyde bir Festivalin organize edilmesi.Köyde buluşmak dileğiyle..

 

 

Meral Kemer-Imak(DYK Üyesi)-Çok güzel ve önemli köyümüzü sahiplenmek.Çocuklarım için çok önemli.En azında köylülerini tanıyacaklar.Eşi ise bir kaç ayda bir yapılmalı diyor böylesi etkinlikler.

 

 

Suna Aslaner-Durmus-Köyümüz için önemli böylesi bir etkinlik.Köyümüz için çok seviniyorum.Program biraz gençleri çekmesi gerekir.Çocuklar içinde etkinlik konulabilir.

 

 

Bezer imak-Köy eskisi gibi canlı canlı olacak.Uçakla yolculuk etmeye korktuğum için katılmıyabilirim.Gönlüm orda olacak.Etkinliklerimizi hep destekliyor ve katılıyoruz.Herkeste destek sunmalı etkinliklere.Herkese selamlar.

 

 

Şenlik çalışmaları ve hakkında köylülerimiz ve dostlarımızla şenliğe kadar röportajlarımız devam edecektir. Şenlik proğramı çıkarılmış olup yakın bir tarihte tüm üyelerimize,köylüerimize, dostlarımıza, kurum ve kuruluşlara gerekli mercilere deklare edilecektir.