Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı Neuss'te yapıldı

Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı Neuss'te yapıldı

 
DSC 030825.10.2014 tarihinde derneğimizin yönetim kurulu toplantısı Almanya'nın Neuss kentinde Swissôtel'de 18 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda daha önce belirlenen gündemle birlikte bölge ve dünyadaki son gelişmeler üzerinde de duruldu.
 
Toplantının açılışını dernek başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz yaptı,Kurul üyelerini selamlayan Başkan gündeme ilişkin bir değerlendirme yaparak Rojava ve Şengal'de yaşananlara, bundan sonraki olası gelişmelerle birlikte Kobane için toplanan yardımın ve bu yardımın devam ettirilmesi gerektiği noktasında da düşüncelerini Yönetim Kuruluyla paylaştı. Son olarak köyümüzde yaşamını yitirenleri saygıyla tekrar anarak yakınlarına derneğimiz adına baş sağlığı diledi.
 
Toplantımızın ilk gündem maddesi Kobane için yapılan yardım kampanyası ve bu amaçlada Suruç'a kadar giden Dernek Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Ali Ekber Aslaner'in izlenim ve değerlendirmelerini  aldık. Aslaner değerlendirmelerinde bölgenin ve orada yaşayan halkın durmunun pekte içaçıcı olmadığını bu yardımların daha da çoğalarak sürmesi gerektiğini belirtti. Derneğimizin yaptığı bağış miktarı her ne kadar  çok olmasa da gösterdiği duyarlılık ve  sorumluluk bölge halkı ve yöneticileri tarafındanda takdir edildiğini sayın Aslaner konuşmasında belirtti. Bu gündeme dair diğer YK.üyeleride düşüncelerini belirttikten sonra bu yardımın devam etmesi gerektiği noktasında herkes hem fikir oldu. Buna göre Kobane ye yardım etmek isteyen köylülerimiz ve dostlarımız derneğimize bağışlarını verebilecekleri gibi kendilerine yakın hayır kuruluşlarınada (Heyvasor vb.) vererek bu görevlerini yerine getirebilirler.
 
Toplantıda ayrıca köyde yapılmak istenilen ve önerilen bir kaç proje üzerine konuşuldu, köyün su sorunun ve elektirik sorunun çözümü noktasındaki önerilerde su sorunu için birşeylerin yapılabileceği hususunda görüş birliğine varıldı fakat burda esas olarak çevre köylerimize etki etmeyecek onları mağdur duruma düşürmeyecek bir çözümün olması gerektiği ve bu anlamda da yasal statü ve gönül rızalığı yolu ile bu çalışmanın yapılması kararı alındı. Bu noktada başta köy muhtarı olmak üzere gerekli müracaatlar yapılması kararlaştırıldı.
 
Toplantıda bir başka konu ise 2014 Ağustos ayında köyde yaptığımız 7.Kurmeş Kültür Festivali'nin değerlendirmesiydi. Bu konuda tüm üyelerimiz  gelecek fetsivalde yapılması yada yapılmaması gerekenler üzerinde düşüncelerini ve eleştirilerini belirten açıklamalarda bulundular. Ortak nokta olarak festivalimizin genel anlamda başarılı geçtiği bunun yanında politik yönünün daha ağır bastığı mali anlamda çok yüklü olduğu vb. gibi düşünceler belirtildi.
 
DYK toplantısında genel olarak birçok konu kısa kısa konuşuldu,önümüzdeki günlerde bir toplantımızın Düren'de ve diğerininde Paris'te yapılması kararı alındı buna göre Düren ve  Paristeki toplantılarımız orda yaşayan tüm köylülerimizin katılımıyla gerçekleşecektir.Toplantı tarihlerini önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Dernek üyelik durumuda tekrar konuşlarak üye olmayan köylülerimizin derneğimize üye olmaları için çağrıda bulunma kararı alındı. 2015 tarihinde gençlik buluşmasının tekrar gerçekleşmesi için çalışmaların yapılması  hatta daha öncesinde yaptığımız gibi ailelerinde katılabileceği 3 günlük bir kampın düzenlenmesi  kararıda alınmış bulunmaktadır, bunlara dair daha geniş açıklama bu planlamalar yapıldığında sizlere sunulacaktır.
 
Son olarak derneğimizin toplantı yaptığı Swissôtel genel müdürü Hıdır Bey'e ve Hotel yetkililerine personeline teşekkür edildi. Bu anlamda burada bizlere bu toplantıyı ayarlayan dernek Başkanımız sayın İltimür'ede ayrıca tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.Toplantımızın tüm Kurmeşlilere ve dostlarına hayırlı olmasını tekrar umud ediyoruz.
 
Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu 
DSC 0310
 
DSC 0279
 
DSC 0288
 
DSC 0282
 
DSC 0301
 
DSC 0299